La Fiscalia de Barcelona arxiva la conspiració dels 'chemtrails'

Apunta que els traçats vistos al cel són esteles produïdes pel trànsit aeri o “simples núvols”

La Fiscalia de Barcelona ha arxivat les denúncies sobre una suposada manipulació química dels núvols. Les queixes van néixer el mes d'abril i maig quan van aparèixer en diverses localitats de la demarcació de Barcelona uns traçats al cel durant uns quants dies.

La fiscalia ha confirmat que els dibuixos són en realitat esteles produïdes pel trànsit aeri o "simples núvols", i que les denúncies casen amb una coneguda teoria de la conspiració que sosté que les esteles estarien produïdes per aparells llançadors d'elements químics amb la finalitat de canviar el clima, conegudes com a 'chemtrails'.

L'Agència Estatal de Meteorologia ha explicat que les esteles de condensació dels avions són núvols de gel en forma de línies llargues que es formen al pas dels avions per la condensació del vapor d'aigua quan l'atmosfera està freda i humida. Quan els gasos que emeten els avions es barregen amb l'aire circulant es refreden i, si hi ha prou humitat, formen llargues línies al cel.

Una vegada formada l'estela, la seva evolució i permanència dependrà de les condicions atmosfèriques, com ara la temperatura, la humitat de l'aire, la quantitat de vapor d'aigua o la temperatura de les emissions.

Aquesta diversitat d'opcions fa que es vegin més esteles uns dies que altres i que els avions puguin deixar d'emetre-les quan canvien d'alçada. Les esteles han augmentat amb el pas dels anys, ja que també ha incrementat l'alçada dels vols comercials i el trànsit aeri.