Platja d'Aro diu que nombrosos informes negatius han impedit fer l'Idilic al municipi

La promotora no els ha resolt i ha optat per marxar a Sant Feliu de Guíxols

L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà) ha confirmat aquesta tarda la informació que havia avançat El Gerió Digital quan ha assegurat que el festival Idilic no s'havia pogut celebrar al municipi perquè comptava amb nombrosos informes negatius que no han sabut resoldre i obtenir així permís per desenvolupar l'activitat.

La promotora ha explicat aquest matí a través d'un comunicat que la motivació de traslladar el certamen a Sant Feliu de Guíxols havia estat donada per "un canvi inesperat en l'acollida institucional, política i administrativa" per part de l'Ajuntament. Amb tot, des del consistori aporten més informació i expliquen que van obtenir informes negatius per part de la Policia local, els Mossos d'Esquadra i l'Ajuntament.

Aquests informes feien referència a la llicència d'activitat extraordinària i mapa actústic; mobilitat urbana; mobilitat interurbana i seguretat ciutadana. Així se'ls va comunicar el 31 de maig i el 7 de juny. La mateixa promotora va presentar documentació complementària per esmenar-ho el 14, 16 i 20 de juny; però un cop revisada, els informes es van mantenir negatius i així es va comunicar el 28 de juny a l’organització; que hi presenta recurs de reposició el 29 de juny.

Un cop estudiat el consistori es reafirma en la denegació de l’activitat davant el caràcter negatiu que dels informes preceptius mencionats anteriorment. j

Ajuda de 40.000 euros

La promotora que organitza el festival s'ha mostrat molt dura amb el consistori i ha lamentat en nom dels "ciutadans, visitants i empresaris" que no puguin gaudir del certamen. Tanmateix, des de l'Ajuntament de Platja d'Aro s'havia aprovat una modificació del pressupost anual per a destinar 40.000 euros per patrocinar l'esdeveniment.

Ja aleshores va expressar alguns dubtes davant la proposta de canvi de dates, passant-lo a finals de juliol, en un moment de màxima afluència de visitants i turistes al municipi. D'aquí que tots els informes perceptius han estat resolts negativament i no els han aconseguit esmenar.

Amb tot, l'equip de govern ha agraït a l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols la seva "disposició" per acollir l'Idilic en un espai -el Guíxols Arena-, ja destinat a aquests usos i esdeveniments.