L'equip de govern de Salt tindrà dues dedicacions exclusives i tres càrrecs de confiança

Les propostes s'aproven al ple amb els vots a favor d'ERC i Junts i l'abstenció d'IpS-CUP

L'equip de govern de Salt (Gironès) tindrà dues dedicacions exclusives, la meitat que durant l'anterior mandat quan n'eren quatre, i tres càrrecs de confiança, un menys.

Les propostes s'han aprovat aquest dimecres al ple extraordinari amb els vots a favor d'ERC i Junts (que divendres passat van anunciar que governaran en coalició) i l'abstenció d'IpS-CUP (formació amb qui han tancat un acord d'estabilitat perquè no arriben a la majoria).

Els regidors del PSC i de Vox hi han votat en contra. Segons l'acord aprovat, els regidors amb dedicació exclusiva cobraran 41.489,56 euros bruts anuals. Els tres càrrecs de confiança seran un cap de gabinet, un cap de comunicació i un coordinador d'habitatge.

Amb el vots a favor dels deu regidors d'ERC i Junts i l'abstenció dels dos representants d'Independents per Salt-CUP, l'equip de govern de Salt ha reduït a la meitat el nombre de dedicacions exclusives, passant de les quatre del darrer mandat a dues. Aquests regidors cobraran 41.489,56 euros anuals bruts.

La resta de retribucions aprovades són 425 euros per assistència a ple, 400 per a les juntes de govern, 495 per a les juntes de portaveu i 165 per assistència al consell de govern. De fet, aquest òrgan "consultiu" creat en l'anterior mandat és el que ha despertat més crítiques del PSC i de Vox perquè consideren que existeix només per arrodonir el sou dels regidors del govern municipal.

El portaveu de Junts, Robert Fàbregas, ha explicitat que el seu grup no tindrà cap dedicació exclusiva un cop articulat el nou govern i tampoc cap càrrec de confiança, donant compliment a una promesa electoral.

El ple també ha avalat, amb la mateixa aritmètica de votació, que el govern local tingui tres càrrecs de confiança, un menys que en l'anterior mandat. Vidal ha exposat que la intenció és acabar passant de tres a dos. Són un cap de gabinet d'alcaldia (47.385 euros bruts anuals), un cap de comunicació (41.272) i un coordinador d'habitatge (36.467).

La portaveu d'IpS-CUP, Cris Sibina, ha afirmat que el seu grup ha arribat a l'acord de governabilitat amb la intenció que el nou mandat vagi acompanyat d'una "altra manera de treballar i de fer política".

En aquest sentit, ha recordat que no es tracta d'un xec en blanc, sinó d'un vot de confiança que s'ha d'anar teixint per dotar el govern "de la màxima estabilitat" possible, sempre que compleixi amb les línies estratègiques acordades com són rebaixar el cost del govern o establir un pla de comunicació. "No farem una oposició demagògic, tenim ganes de poder avançar i treballar per al bé comú i les necessitats de la nostra ciutadania", ha conclòs Sibina.