Madrenas posa de relleu l'abandó de l'Estat en les infraestructures

La candidata de Junts ha posat el focus en l'N-II i l'N-260

Els candidats de Junts al Congrés i al Senat per la demarcació de Girona a les eleccions del 23-J, Marta Madrenas, Josep Maria Cervera, Joan Bagué i Montse Mindan han visitat l’Alt Empordà, acompanyats de la presidenta del partit, Laura Borràs. Des d’allà, Madrenas ha posat l’accent en l’abandonament de l’Estat en infraestructures com la N-II o la N-260, en el tram entre Figueres i Llançà.

“Els gironins i gironines patim un dèficit flagrant d’inversió en vies com la N-II o la N-260. I en això el PSC i el PP s’assemblen molt: són responsables a parts iguals de la seva deixadesa”, ha indicat Madrenas. La candidata ha recordat que des del grup de Junts al Congrés s’ha preguntat en reiterades ocasions per la degradació de l’asfalt de la N-260 en el tram entre Figueres i Llançà, tal i com passa en altres punts d’aquesta via a Garrotxa i Ripollès.

“El mal estat del ferm posa en risc la seguretat dels usuaris i augmenta la contaminació acústica”.  “Recordem que l’any 2008 el govern socialista de Rodríguez Zapatero va anunciar que s’havien iniciat els tràmits per desdoblar aquesta via i som a 2023 i encara ho estem esperant”, ha afegit.

“Estem esperant perquè de l’Estat espanyol només rebem deixadesa, abandonament, desídia. Les propostes de PP i PSOE són les mateixes, dues cares d’una moneda, i respecte a l’autodeterminació de Catalunya, són les dues cares de la mateixa moneda”, ha reblat la presidenta Borràs.

Durant la visita a l’Alt Empordà, Madrenas també ha lamentat que l’Estat no hagi defensat “amb la contundència necessària” la reobertura dels dos passos fronterers de la comarca que limiten amb França, el Coll de Banyuls i el Coll de Manrella.

“Actuen amb una negligència absoluta, perquè ni fan ni deixen fer. Si Catalunya fos un estat negociaríem de tu a tu amb França, perquè nosaltres coneixem el territori i sabem fins a quin punt perjudica aquest bloqueig els veïns de municipis com la Vajol”, ha remarcat.