Girona promou alternatives a les pantalles en infants de Girona Est

El projecte [Des]Connecta't explica les conseqüències de la sobreexposició a les noves tecnologies

L'Ajuntament de Girona i les entitats del programa comunitari Integrant Accions busquen reduir l'ús de les pantalles entre els infants de la Girona Est. Ho fan promovent alternatives. Al llarg d'aquest curs escolar, els alumnes dels barris del sector Est han creat els personatge Dit i Tecla que han estat els fils conductors de les activitats per promoure hàbits més saludables.

Al llarg del programa s'han presentat activitats per a infants i joves que busquen reconnectar amb el joc tradicional a partir de jocs virtuals en format vivencial. En paral·lel, es van difondre els efectes que pot tenir els efectes de les noves tecnologies en aquesta franja d'edat als adults.

La regidora de Benestar Emocional de Girona, Sílvia Bosch, ha remarcat que un "ús problemàtic" de les pantalles pot tenir impacte en "la salut emocional" dels infants i joves. Per això cal "avançar en el coneixement d'aquest fenomen" i dissenyar un conjunt d'accions per tal que es promocionin hàbits saludables que allunyin a la gent de les pantalles.

Per aquest motiu als barris de Girona Est es va crear el programa [Des]Connecta't, de la mà de l'Ajuntament de Girona i altres entitats que formen el programa comunitat Integrant Accions. L'objectiu era conscienciar a la gent de la importància que els infants i joves redueixin la seva dependència en les pantalles i recuperin el joc tradicional.

Per fer-ho, el programa ha creat els personatges Dit i Tecla que al llarg del curs escolars han impulsat diverses activitats entre el col·lectiu de Girona Est. A través de jocs virtuals, s'ha creat un format vivencial i a partir d'aquí s'ha intentat reconnectar amb el món del joc tradicional. El programa està adaptat a les necessitats de la població basant-se en el compromís de benestar emocional com a tasca preventiva.