Augmenta la presència policial a Llagostera després dels assalts violents

El municipi intenta així evitar que la sensació d'inseguretat augmenti

L'Ajuntament de Llagostera (Gironès) i el Departament d'Interior han intensificat esforços per evitar que la sensació d'inseguretat augmenti al municipi després dels últims assalts violents. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han augmentat els patrullatges conjunts i també s'han incrementat els controls a peu de carretera (tant als accessos i sortides del municipi com al mateix nucli urbà).

L'alcalde, Fermí Santamaria, i el delegat d'Interior a Girona, Albert Ballesta, han demanat "confiança" en les forces de seguretat i la investigació que la policia porta a terme per intentar localitzar els autors dels robatoris. A més, en els propers dies es faran noves xerrades preventives entre la població. Des de principis d'any i fins ara, Llagostera ha estat escenari de tres assalts violents. A mitjans d'abril, tres lladres van assaltar un ancià al seu mas de Can Bauler de Dalt. El van sorprendre quan acabava de feinejar a l'hort, el van lligar de mans i peus i el van colpejar amb un tràmec de fusta. Els lladres, que van aconseguir un botí de 130 euros, van fer una truita a la víctima abans d'anar-se'n.

A finals de maig, tres lladres -que actuaven a cara descoberta- van assaltar una anciana de 77 anys que viu en una casa del carrer Sant Pere, en ple nucli antic del poble. Amb l'excusa de voler-li llogar un habitatge, els lladres van abraonar-se damunt la dona i li van tapar el cap amb una bossa de roba, que van lligar amb una cinta adhesiva. De l'habitatge, se'n van endur algunes joies.

El darrer assalt va tenir lloc dijous de la setmana passada. Cinc lladres, que parlaven amb accent àrab, van entrar al 'Mas Boada' i van lligar de mans i peus tant el matrimoni que hi viu com la parella de masovers. Després, van colpejar els dos homes i es van endur diners i joies.

Intensificar esforços

Per evitar que la sensació d'inseguretat augmenti al municipi després d'aquests robatoris, l'Ajuntament de Llagostera i el Departament d'Interior han intensificat esforços. Mossos d'Esquadra i Policia Local han incrementat els patrullatges conjunts (tant al nucli urbà com a les urbanitzacions) i també es fan més controls a peu de carretera, tant als accessos i sortides del poble com a l'interior de Llagostera.

Precisament, per avaluar la situació, aquest dimarts es va reunir la Junta de Seguretat Local del municipi. Després la trobada, tant l'alcalde com el delegat d'Interior han volgut llançar un missatge "de confiança" en les tasques que porta a terme la policia i han demanat "no interferir" en la investigació "amb manifestacions i suposicions".

Durant la trobada també es va posar damunt la taula que, en paral·lel als patrullatges, també s'impulsaran noves xerrades per donar consells de seguretat als veïns. Sobretot, per a aquells que viuen a les urbanitzacions i zones rurals. A més dels consells d'autoprotecció, els agents que les portin a terme també incidiran en la importància de la col·laboració ciutadana a l'hora de prevenir delictes d'aquest tipus.