L'atracció que va descarrilar a Sils havia superat la revisió de seguretat

L'alcalde del municipi posar a disposició de la investigació tots els permisos

L'atracció Dragon Area Concor instal·lada a la festa major d'estiu de Sils (Selva) continua tancada, després que aquest divendres a la nit un dels vagons descarrilés mentre estava en funcionament. L'home i el nen que l'ocupaven van resultar ferits (el primer a les costelles i el segon amb lesions menors) a conseqüència de l'accident.

Els Mossos han obert una investigació per esclarir les causes. L'alcalde del municipi, Eduard Colomé, diu que facilitaran tots els documents que es requereixin i assegura que aquesta atracció, que és del tipus tren de la bruixa, "complia tots els requisits" perquè "va presentar els certificats corresponents que exigeix l'Ajuntament".

En termes de seguretat, Colomé ha detallat que "cada vegada que una atracció de fira para en un municipi, un enginyer els fa la revisió de seguretat després que s'hagi muntat". I aquesta, assegura, "la va passar" perquè "va presentar la certificació a l'Ajuntament".

Després de l'accident, l'Ajuntament no ha autoritzat als firaires responsables de l'atracció a reobrir, tot i que segons detalla l'alcalde de Sils, van sol·licitar poder fer-ho. Les atraccions de la festa major d'estiu de la localitat van posar-se en funcionament justament aquest divendres, quan començava, i desmuntaran dimarts. L'atracció accidentada no podrà reobrir, però tampoc "no es podrà moure d'on és ara fins que ho autoritzi la policia judicial" i acabi la investigació.