Junts defensarà a Madrid la derogació definitiva del ramal de la MAT a la Selva

Els candidats de la formació el 23-J s’han reunit amb membres de la plataforma No a la MAT

Junts continuarà defensant a Madrid la derogació definitiva del document de la planificació estatal elèctrica del ramal de la MAT a la Selva, una infraestructura que genera l’oposició dels municipis afectats com Riudarenes, Santa Coloma de Farners i Sils, i de nombroses entitats i associacions des de fa 25 anys, pel seu impacte paisatgístic i mediambiental.

Els candidats de Junts al Congrés per la demarcació de Girona en les eleccions del proper 23-J, Marta Madrenas i Josep Maria Cervera, i l’actual diputada, Mariona Illamola, s’han reunit amb membres de la plataforma No a la MAT Selva, i amb els alcaldes dels municipis afectats, i els han expressat el suport  a les seves reivindicacions, com han fet des del primer dia.

“Sempre hem estat al costat de la plataforma en les seves reivindicacions. Vetllarem per tal que s’elimini de manera definitiva un projecte de ramal que passaria pel mig de les Guilleries i que no és necessari per cobrir les necessitats elèctriques de la zona, tal i com s’ha acreditat amb diferents estudis rigorosos”, ha explicat Madrenas.

“Es tracta d’un projecte que té un fort impacte a diferents nivells, ja que si s’executés provocaria greus perjudicis de manera irreversible en l’ecosistema i en el paisatge. És per això que seguirem amatents i traslladarem perquè aquesta planificació estratègica que contempla el ramal quedi descartada de manera definitiva”, ha afegit.