Girona incorpora els dos primers busos elèctrics a la flota de transport municipal

Els vehicles començaran a circular a partir del mes de setembre

Girona ha incorporat a la flota de Transports Municipals del Gironès SAU (TMG) dos busos elèctrics, els primers d’aquesta tecnologia que en formaran part. Aquesta inversió té com a objectiu avançar cap a la transformació del transport públic amb autobús cap a una activitat de zero emissions i fomentar la mobilitat sostenible a la ciutat. 

“El futur de la mobilitat a Girona passa pel transport públic totalment elèctric. D'aquesta manera renovem la flota d'autobusos i enfortim una xarxa que poc a poc hem d'anar ampliant per tal que el bus esdevingui el principal mitjà de transport per creuar la ciutat”, ha remarcat la tinenta d’alcaldia i regidora de Transició Ecològica i Transformació Urbana de l’Ajuntament de Girona, Cristina Andreu.

Els dos vehicles són el model E-way de la marca IVECO i han estat adquirits per un import de 994.000 (IVA exclòs), finançat en part per la Unió Europea – NextGenerationEU.

Dins d’aquesta subvenció hi ha altres accions previstes com  la creació de dotze noves estacions de Girocleta, l’establiment d’un aparcament dissuasiu a la rotonda de Mas Gri o la construcció d’un carril bici de 1,713 km que uneixi Girona amb Vilablareix.

La flota de TMG, formada per 35 busos, té una mitjana d’edat de 9,2 anys. En els darrers anys s’ha anat renovant la flota, principalment amb vehicles de gas natural, mentre els fabricants desenvolupaven l’autonomia de les bateries per garantir el servei. Fins ara, hi havia deu busos que funcionaven amb gas i la resta es movien amb combustibles fòssils.