‘La caverna’, el nou projecte audiovisual del Temporada Alta

És una sèrie de converses entre grans directors i creadors d’escena i personalitats de la cultura

Temporada Alta i la Fundació La Ciutat Invisible han estrenat aquest dijous el primer episodi de ‘La caverna’, el nou projecte audiovisual del festival, amb la col·laboració de Fundació La Caixa.

La proposta és una sèrie de converses entre grans directors i creadors de l’escena europea que han passat pel festival amb personalitats del món de la cultura triats per ells mateixos. Angélica Liddell, Romeo Castellucci, Christiane Jatahy, Declan Donnellan, María Muñoz (Mal Pelo) i Marcos Morau (La Veronal) són els artistes convidats d’aquesta primera temporada que es podrà veure als canals digitals de Temporada Alta i la Fundació La Ciutat Invisible.

Temporada Alta ha assenyalat que la sèrie, que emetrà els seus sis episodis de manera setmanal, busca aprofundir en el procés creatiu d’aquestes figures, la seva visió del fet escènic i repassar la seva trajectòria.

Pel primer capítol, ja disponible des d’aquest dijous, Angélica Liddell, directora d’escena, actriu, escriptora i poeta, ha triat conversar amb el crític i periodista teatral René Solis.

Al segon episodi, la sèrie comptarà amb el director d’escena Romeo Castellucci que conversarà amb Piersandra Di Matteo, dramaturga i especialista en arts performatives. El diàleg gira entorn a la seva manera de treballar, entendre l’ofici d’escriure i concebre les seves peces teatrals.

Al tercer capítol, Declan Donnellan reflexionarà sobre la seva carrera, l’adaptació de clàssics i la seva companyia Cheek by Jowl, amb Arantxa Vela, periodista especialitzada en arts escèniques de TVE.

Christiane Jatahy, directora de teatre i cinema habitual del festival, ha triat gravar el programa amb el director de cinema Isaki Lacuesta, que va dirigir el curtmetratge de Temporada Alta de l’edició de l’any passat. Els dos cineastes intercanviaran opinions sobre la forma d’explicar històries i les diferències entre els mitjans escènics i audiovisuals.

En els darrers episodis d’aquesta primera temporada, María Muñoz de Mal Pelo mantindrà una conversa amb la directora i dramaturga Carlota Subirós, mentre que Marcos Morau (La Veronal) ho farà amb Cesc Casadesús, actual director del Festival Grec de Barcelona, com a tancament, en el capítol final.

CaixaForum+

A més dels canals digitals de Temporada Alta i la Fundació La Ciutat Invisible, ‘La caverna’ es podrà veure al CaixaForum+, la nova plataforma de continguts audiovisuals de la Fundació La Caixa.