Masquef es rebaixa el sou d'alcalde i presenta un cartipàs ''equilibrat'' per Figueres

Hi haurà dos regidors amb dedicació exclusiva

El govern de Figueres (Alt Empordà) ha aprovat el nou cartipàs municipal per al mandat 2023-2027. L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, destaca l’equilibri en les regidories i la professionalització i especialització del nou govern que ha permès una ràpida presa de contacte amb les respectives àrees de gestió.

A nivell econòmic en destaca que Masquef, amb dedicació exclusiva de 40 hores, tindrà un sou de 51.836,73 euros, una xifra que suposa un 6% menys que en l'anterior mandat, de 54.992  euros. Pel que fa a les assignacions als grups municipals, es preveu 450 euros mensuals per grup més 175 euros mensuals  per regidor

Com ja va anunciar, el batlle assumirà les competències en seguretat ciutadana amb la regidoria de Seguretat i Civisme, com a resposta a la principal i primera preocupació dels figuerencs, la inseguretat i l’incivisme. També liderarà Urbanisme, compartida amb Núria Bartrolich, Turisme, Comunicació, Contractació, Contenciosos i la regidoria de Figueres 2040 per treballar els projectes estratègics de ciutat.

La 1a Tinent d’Alcalde del govern de Figueres i portaveu del grup municipal serà la número dos de Jordi Masquef, la farmacèutica Carme Martínez, qui liderarà Serveis Urbans, Salut, Gent Gran i Diversitat Funcional.

El 2n Tinent d’Alcalde serà el periodista i vicepresident del Consell Comarcal, Josep Maria Bernils, que també serà portaveu adjunt del grup municipal i el Coordinador de les regidories. Bernils assumirà Relacions Institucionals i Ciutadanes, Fons Next Generation, Equipaments Escènics, Memòria Històrica i Cultura Popular.

La 3a Tinent d’Alcalde serà l’exregidora i actual directora de l’Institut Alexandre Deulofeu, Anna Morillas, qui liderarà Educació, Infància i Adolescència, Ocupació i Relacions Transfrontereres.

El 4t Tinent d’Alcalde serà l’economista i actual regidor, Manel Rodríguez, i assumirà l’àrea de Promoció Econòmica, Comerç, Promoció de la Ciutat, Empresa i Emprenedoria, Captació d’Inversions, Figueres Universitària 2030 i Recursos Humans.

La doctora en Història de l’Art i gestora cultural, Mariona Seguranyes, liderarà Cultura i equipaments culturals, la Casa Natal de Salvador Dalí, El Museu de l’Empordà, Turisme Cultural, compartida amb Turisme amb Masquef, i Patrimoni.

La llicenciada en psicologia infantil i juvenil, Gemma Gironella, estarà al capdavant dels Serveis Socials de la ciutat, el Padró Municipal, Drets Civils i Igualtat.

El diplomat en Ciències Empresarials, Ramon Pastoret, assumirà el gruix de competències de Serveis Generals, Economia i Hisenda, Rendes, Tresoreria i Recaptació.

L’empresari del sector digital, Albert Alemany, serà l’encarregat de posar al dia l’Ajuntament i l’administració amb les competències d’Informàtica, OMAC, Administració Electrònica, Transparència i Bon Govern, Noves TIC, Estadística i Dades Obertes, i Smart City.

L’Enginyera industrial, Núria Bartrolich, assumirà Urbanisme, compartit amb Jordi Masquef, Obres i Activitats, Mobilitat, Habitatge, Sostenibilitat, Medi Ambient, Transició Energètica i Benestar Animal.

L’empresària i actual regidora, Pilar Sánchez, serà la regidora d’Associacionisme, Festes, Fires i Mercats, Barris i Participació, compartides amb Martina Prat.

El regidor més jove del nou consistori i estudiant universitari, Pere Montserrat, serà el futur regidor d’Esports i assumirà també Joventut.

La llicenciada en Geografia i Història i tècnica especialista cadastral, Martina Prat, assumirà les competències de l’Oficina del Cadastre, Barris, Participació, Centres Cívics i Cooperació.

Finalment, i complint un dels compromisos adquirits amb els veïns de Vilatenim, Masquef reactivarà el Consell Municipal de Vilatenim i proposarà Mireia Sala com a presidenta per tornar a donar veu i participació a Vilatenim en la presa de decisions.

El futur govern de Figueres compta doncs amb un equip renovat, divers i transversal de 13 regidors, 7 dones i 6 homes, amb el regidor més jove del nou consistori (Pere Montserrat, 21 anys) i també el més veterà (Ramon Pastoret, 70 anys). Dels 13 regidors, 8 s’estrenen com a nous regidors, 1 (Anna Morillas) ja va ser regidora de govern del 1999 al 2003, i 4 repeteixen del mandat anterior (Jordi Masquef, Josep Maria Bernils, Manel Rodríguez i Pilar Sánchez).