Àngels Morales substitueix Joaquim Casanovas a la gerència de l'ICS i l'IAS a Girona

Potenciar la regió sanitària amb el Trueta de fons és el principal repte que haurà d'afrontar

La doctora Àngels Morales s'ha incorporat aquest juliol com a nova gerent de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) i de l'Institut Català de la Salut a Girona. Ho fa en substitució de Joaquim Casanovas, que s'ha jubilat després de vuit anys al capdavant de les dues corporacions.

Com a principal repte que afronta Morales hi ha el de potenciar la regió sanitària amb el Trueta com a eix principal. De fet, el desenvolupament per tirar endavant el nou centre serà una de les qüestions que influirà en la nova gerència. La doctora ha assenyalat que se sent "afortunada" i deixa clar que actuarà des de la "màxima responsabilitat" en el guiatge de les dues corporacions que dirigeix des d'aquest mateix mes de juliol.

En aquest sentit, Morales ha recordat que des de l'IAS i l'ICS s'ofereix atenció terciària i atenció a la salut mental a una població d'uns 800.000 habitants, a més de primària a unes 700.000 persones, atenció especialitzada a una població de 300.000 habitants i intermèdia a 150.000 persones. La nova gerent ha deixat clar que aquests usuaris i els professionals són la "màxima prioritat" que té i aposta per coordinar-se amb tot el territori de Girona

"Si volem tenir la potencialitat que desitgem i comparar-nos amb els grans centres que hi ha a Catalunya", ha assenyalat, alhora que recorda que el repte és "donar a la ciutadania de la demarcació el màxim pel que fa a l'assistència, per tal que s'hagi de recórrer a Barcelona el mínim".

El gerent del CatSalut a la regió de Girona, Miquel Carreras, ha agraït a la gerent haver acceptat el nou compromís i ha recordat que cal treballar per millorar l'accessibilitat, tant des de l'atenció primària com des de l'hospitalària, i també en salut mental. Per la seva banda, el gerent de l'ICS, Xavier Pérez, també ha posat l'accent a "fer un pas més, amb una clara voluntat de transformació" i ha afegit que cal tenir una "visió territorial" per tal que Girona sigui un "àmbit autònom i el Trueta n'ha de ser el pal de paller".

Finalment, el president del Consell d'Administració de l'IAS, Martí Masferrer, ha posat de relleu el perfil professional de Morales i la seva trajectòria, coneixement del sistema i capacitat, per conduir un projecte "estratègic i disruptiu", ha dit.

Morales ha substituït Joaquim Casanovas, que ha rebut múltiples i reiterades les paraules d'agraïment a la tasca duta a terme durant els anys que ha estat al capdavant.