La Fira Orígens d'Olot ja ha iniciat la contractació d'espais expositius

La passada edició va registrar

La Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya, que tindrà lloc els dies 18 i 19 de novembre al recinte firal d’Olot (Garrotxa), ja fa unes setmanes que ha començat la contractació dels seus espais expositius i la demanda és molt gran i variada

Promoguda per l’Ajuntament d’Olot i organitzada per l’empresa Pep Palau, von Arend & Associats, Orígens segueix sent un referent entre les fires agroalimentàries de Catalunya, amb un gran èxit de públic i de participació de productors. Aquest 2023 arriba a la 11a edició i se celebrarà el 18 i 19 de novembre.

Confiança, qualitat i proximitat són valors que la defineixen, així com el fet de promoure la relació directa entre els productors i un públic gourmet i professional que veuen la fira com l’espai ideal per descobrir noves propostes de productes de qualitat amb valor afegit.

Des dels seus inicis, Orígens sempre ha apostat per la relació directa entre visitant i productor, que està sempre darrere el taulell, un dels trets diferencials de la fira, que els assistents valoren molt positivament.

Per als petits productors, la fira és un extraordinari aparador i una magnífica plataforma de promoció ja que és visitada per un nombre representatiu de restauradors i professionals del petit comerç que cerquen nous productes i propostes per als seus establiments. A més, també compten amb l’Aula de Tast, un espai d’activitats on presenten els seus productes més innovadors i on poden oferir-ne degustacions.

La fira vetlla per aconseguir un equilibri entre els diversos sectors i l’origen geogràfic dels productors. L’oferta és àmplia i variada i va des de les fruites, fruits secs, verdures, carns, olis, vins fins als làctics, embotits, conserves, pans i dolços. Cal destacar, a més, que Orígens va ser pionera en atorgar protagonisme a les produccions ecològiques, que la passada edició van suposar un 38% de l’oferta expositiva, la promoció de les quals continua objectiu prioritari.

L’edició del 2022 va comptar amb 6.500 visitants i els expositors van incrementar les vendes en comparació amb edicions anteriors, venent més de 54.000 tiquets de tast. Pel que fa les activitats, es van portar a terme 11 sessions a l’Aula de Cuina, 9 degustacions guiades a l’Aula de En total, la fira va comptar amb 60 productors.

Els visitants poden comprar directament al productor i també descobrir els seus productes ja que cada expositor ofereix tastets a canvi de tiquets.