El pati de l’escola Dalmau Carles de Girona s’obre a la ciutadania aquest estiu

Es podrà fer ús de l’espai de dilluns a divendres, de les 18:30h a les 20:30h

Els veïns de Girona podran fer ús des d'avui i al llarg de tot l'estiu del pati de l’escola Dalmau Carles a les tardes. Es tracta d’una prova pilot que engega l’Ajuntament de Girona i que té per objectiu dotar els barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla amb un espai més per dur a terme activitats esportives i jocs dinamitzats. La iniciativa s’emmarca dins del projecte Pla Comunitari de Santa Eugènia – Sant Narcís (PEIC).

L’horari d’obertura serà les tardes, de dilluns a divendres, de les 18.30 a les 20.30 h, durant els mesos de juliol i agost. L’espai comptarà amb la figura d’una persona integradora social que el dinamitzarà per tal de facilitar-ne el bon ús i potenciar la relació entre les persones. Aquesta acció es valora com una oportunitat de fomentar la convivència intergeneracional i atendre interessos i necessitats de les persones de diverses franges d'edat (els seus veïns i veïnes) , malgrat que es prioritzi com un espai de joc i relacional segur per a infants i joves i les seves famílies.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament, Queralt Vila, ha visitat el pati aquesta tarda. “Els patis oberts són espais que, amb una bona dinamització, afavoreixen les oportunitats educatives, les dinàmiques de relació entre iguals i entre diferents generacions i la intervenció socioeducativa fora de l'horari lectiu. Volem que siguin projectes comunitaris on es pugui desenvolupar el joc en un entorn segur, volem que siguin un punt de trobada, i vincular-los bé amb el pla comunitari i el pla educatiu d'entorn corresponent”, ha manifestat.

L’Ajuntament de Girona té la voluntat d’ampliar el projecte de patis oberts a més barris de la ciutat. Amb aquesta proposta es vol regular l'ús en horari no lectiu del pati d'escoles d'educació infantil i primària de titularitat municipal per atendre a les necessitats dels veïns i veïnes i, especialment, per facilitar als nens i nenes i als nois i noies un espai per desenvolupar el joc en entorns segurs i que els faciliti avançar cap a un creixement autònom en el seu propi barri. Els patis oberts han de ser també un espai on s'afavoreixi la presència i la implicació veïnal de totes les franges d'edat de la població; un indret que pugui esdevenir amb el temps un bon punt de trobada veïnal, i un lloc que pugui ser un refugi climàtic en determinats períodes de l'any.