Girona en Moviment inclourà tres estrenes mundials i peces de hip hop com a grans novetats

Les activitats de l’esdeveniment es portaran a terme del 13 al 16 de juliol

La gala “Catalunya dansa contra el càncer” tornarà a cloure, un any més, l’esdeveniment cultural i solidari Girona en Moviment (GeM) i ho farà amb una vintena d’artistes catalans i internacionals que ballaran disset peces de diferents estils, entre elles tres estrenes mundials dels coreògrafs Kevin O’Day i Davidson Farias, i, per primera vegada, dues peces de hip hop interpretades pel duo Cooper & Voldo, establert a Suïssa.

L’espectacle, que tindrà lloc al Teatre Municipal de Girona el dia 16 de juliol, a les 19:30h, posarà punt final a quatre dies intensos d’activitat, amb tallers de dansa i benestar, col·loquis, projecció de curtmetratges i una festa a la Sala Platea amb realitat virtual i activitats interactives, sempre al voltant del moviment. Aquest any, a més, algunes de les activitats se centraran en la dansa com a catalitzadora d’identitats socials, culturals, lingüístiques o de gènere que conviuen a la nostra societat.

L’Ajuntament de Girona dona suport a aquesta cita cultural i solidària organitzada per l’associació Cultura en Moviment i la Fundació Oncolliga Girona amb l’objectiu d’apropar la dansa a la població i recaptar fons per l’ajuda al malalt de càncer i els seus familiars.

La programació de la cinquena edició, que se celebrarà del 13 al 16 de juliol, s’ha presentat avui en roda de premsa amb la participació de l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar; el vicepresident segon de la Diputació de Girona en funcions, Albert Piñeira; la presidenta d’Oncolliga Girona, Paqui Badosa, i el director de GeM, el ballarí, coreògraf i gestor cultural David Rodriguez.

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha remarcat que "ens enorgulleix que Girona en Moviment consolidi la nostra ciutat com un referent de les arts escèniques alhora que popularitza la dansa com a disciplina artística. La cultura i la solidaritat són motors de la Girona que avança".

Per la seva banda, el vicepresident responsable de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira,  ha felicitat els organitzadors pel fet d’arribar a la cinquena edició d’un esdeveniment que “combina dos conceptes que casen molt bé, com són la cultura i la solidaritat” i per “apropar disciplines que encara són minoritàries, com la dansa, a tothom”.

El dimarts 11 de juliol, com a preactivitat de GeM, es podrà veure la projecció de la pel·lícula belga Girl, dirigida per Lukas Dhont i que es basa en la història de la Lara, una noia transgènere de 15 anys que somia a convertir-se en ballarina, però que haurà de fer front al tractament hormonal i a l'assetjament de les companyes d'escola.