Un total de 2.641 gironins s'examinen de selectivitat aquesta setmana

Les proves arrenquen demà amb Llengua castellana i literatura i duraran fins dijous

Un total de 2.641 alumnes gironins tenen per endavant tres jornades intenses d'exàmens de matí i tarda. Un any més, els estudiants que volen accedir a la universitat han de passar per aquestes proves que avaluen els coneixements adquirits durant el Batxillerat. A les comarques gironines, el nombre d'estudiants que es presenten a les proves ha davallat lleugerament respecte l'any passat i s'examinaran 96 estudiants menys.

En la fase general els alumnes -provinguin de l'especialitat que provinguin- s'examinen de quatre matèries comunes: Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Llengua estrangera, Història o Història de la filosofia i una matèria de modalitat, tot i que es poden examinar de fins a tres. Els alumnes que obtinguin un cinc de mitjana entre la nota de Batxillerat i la fase general de les PAU hauran superat les proves i tindran la nota d'accés a la universitat.

En la fase específica (és a dir, de cada modalitat de Batxillerat), es ponderen les dues millor qualificacions de matèries vinculades als estudis que es vulguin cursar i es calcula la nota d'admissió que pot arribar fins als 14 punts. Les notes obtingudes en les matèries examinades com a fase específica caduquen als dos anys.

Les proves arrenquen demà a les nou del matí amb l'examen de castellà, seguit del de català i el de Disseny, Matemàtiques aplicades a les ciències socials o Ciències de la Terar i el Medi Ambient (segons cada especialitat). A la tarda, a partir de les 15.30 hores, serà el torn de Literatura catalana o Dibuix Tècnic.

Dimecres el primer examen serà el d'Història o Història de la filosofia, posteriorment es farà el de Llengua estrangera (la gran majoria d'alumnes ha escollit l'anglès) i el matí finalitzarà amb les proves de Dibuix artístic, Llatí o Matemàtiques. A la tarda hi haurà les proves de Literatura castellana i Tecnologia industrial.

Dijous, l'últim dia d'exàmens, es faran les proves de Geografia, Física o Cultura Audiovisual; Grec, Biologia o Anàlisi Musical; Economia d'empresa o Química i, a la tarda, Història de l'art i Electrotècnica.

La gran majoria d'alumnes faran els exàmens a Girona i només una petita part s'examinaran a Figueres (395) o Olot (219). Els alumnes podran consultar els resultats a Internet a partir del 28 de juny i els terminis de revisions i reclamacions seran del 2 al 4 de juliol.