Vilablareix marca amb banderetes les tifes de gos abandonades

La campanya pretén fer visible la problemàtica i conscienciar els propietaris

A Vilablareix hi ha 216 gossos censats. L'alcalde, David Mascort, reconeix que fan campanyes "constantment" per conscienciar els amos que no recullen les defecacions dels seus animals i deixen empastifades voreres i carrers. Malgrat que a les ordenances municipals hi ha recollides sancions per als que no recullen les defecacions, l'alcalde reconeix que no es multa mai ningú perquè Vilablareix no té policia local i, per tant, haurien de recórrer als Mossos d'Esquadra.

Davant d'aquesta problemàtica -que l'alcalde reconeix que s'ha reduït molt en els darrers anys-, l'ajuntament aposta per les campanyes de conscienciació que facin adonar als propietaris que han de recollir les defecacions per tal de mantenir el poble net. "És com si un pare que surt a passeig amb el fill i li entren ganes de fer caca ho deixés enmig del carrer, oi que ningú ho faria, doncs amb els gossos ha de passar igual", ha justificat.

Per això, coincidint amb la segona edició de la setmana cívica, l'ajuntament ha decidit iniciar una campanya per cridar l'atenció sobre aquesta problemàtica. Des d'aquest dilluns i fins divendres, les brigades plantaran unes banderetes de colors groc i taronja cridaner amb lemes com 'Volem un poble net!', 'Recull-me' o 'Llença'm al rebuig' on trobin una defecació de gos. "Volem que l'endemà, quan el propietari que no ha recollit la defecació passi pel mateix lloc se n'adoni que hem marcat allò que no ha recollit", ha explicat l'alcalde. Cada dia, les brigades calculen que clavaran una desena de banderes amb aquests lemes i que, al final de la setmana, n'hi haurà una seixantena a tot el poble.


Les zones del municipi on habitualment les brigades han de recollir més tifes de gos són els carrers pròxims a les escoles i la llar d'infants i també a tocar del centre cultural. L'alcalde, David Mascort, ha explicat que als ajuntaments els costa "molts diners" destinar les brigades a netejar aquest tipus de brutícia i, per això, ha demanat als propietaris que siguin sensibles.

D'altra banda, Mascort ha recordat que encara hi ha gossos sense censar al poble i ha explicat que durant aquesta setmana també faran èmfasi en aquest sentit. Dimarts instal·laran una paradeta a davant l'ajuntament per informar i facilitar els tràmits per censar els animals. A Vilablareix censar el gos té un cost de 15 euros i els propietaris no han de pagar cap taxa més.