'Mulla't per l'Esclerosi Múltiple' celebrarà els 30 anys amb un acte central a la piscina municipal de Girona

Una seixantena de restaurants ofereixen un plat solidari per la lluita contra la malaltia

La campanya 'Mulla't per l'Esclerosi Múltiple' celebra aquest 2023 el 30 anys de la primera edició i la Fundació Esclerosi Múltiple ha organitzat l'acte central de la campanya a la piscina municipal de la Devesa de Girona. La capbussada es farà el diumenge 9 de juliol a les dotze del migdia.

Un quart d'hora abans, la colla dels Esperxats de l'Estany construirà un pilar de quatre dins de l'aigua i es podrà escoltar una adaptació de la cançó 'T'estimo molt' de Lax'n'Busto, que interpretarà Begonya Matesanz. Aquesta versió explicarà la seva experiència després de rebre el diagnòstic d'esclerosi múltiple. A més, una seixantena de restaurants oferiran un plat solidari per lluitar contra la malaltia.

A la piscina de la Devesa de Girona l'activitat començarà a dos quarts d'onze del matí, quan el servei municipal d'esports oferirà una exhibició d'aiguagim oberta a tots els usuaris de les piscines. Un any més, el GEiEG també se suma a la iniciativa amb una acció conjunta amb l'Associació Gironina d'Empresàries que es farà el divendres 7 de juliol de cinc a nou del vespre a les instal·lacions de Sant Ponç.

L'alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha remarcat que la "solidaritat és imprescindible per avançar com a societat" i ha insistit en què cal "garantir que la sanitat pública tingui els recursos necessaris".

A banda de l'acció solidària del 9 de juliol, una seixantena de restaurants s'han sumat a la iniciativa i al llarg de tot el juliol oferiran un plat solidari dins de la carta. A la demarcació de Girona hi participaran els restaurants de la cadena König, els membres de la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, els de l'Associació d'Hostaleria de Girona, els de la Cuina de l'Empordanet i la Cuina del Vent.

Més de 500 piscines de Catalunya -75 de les quals de la demarcació de Girona- participaran de forma simultània al “Mulla’t” aquest any, una xifra que farà que l’esdeveniment torni a ser una festa multitudinària el proper 9 de juliol. Es calcula que a les comarques gironines hi ha gairebé un miler de persones que viuen amb esclerosi múltiple.