El PP també demana amb urgència la construcció del nou Trueta

La formació política ressalta que CiU ha "incomplert" les propostes i mocions aprovades per desencallar el projecte

El Partit Popular (PP) ha presentat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya demanant que es rectifiqui la decisió del Departament de Salut que va aturar el projecte constructiu del nou hospital Josep Trueta de Girona. Els populars catalans demanen al Govern que estableixi com a "prioritat" en els pressupostos la construcció d'aquest nou edifici hospitalari i que, durant aquest any, presenti el projecte i el calendari d'execució de les obres de construcció del nou equipament hospitalari.

"S'han invertit més de 6 MEUR en aquest projecte i no es pot posar en dubte la idoneïtat del projecte i el seu desenvolupament", ha assegurat el diputat del PPC, Sergio Santamaría. Santamaría ha recordat que l'any 2011 el Parlametn de Catalunya va aprovar una proposta del PP que instava a desencallar el projecte. "Han passat dos anys i el govern de CiU no ha complert amb aquella proposta de resolució, ni amb el nou Trueta, ni amb els gironins", ha subratllat.

El diputat ha explicat que des del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Girona s'han presentat diverses mocions per reclamar l'inici de les obres però que, l'equip de govern del consistori, ha fet "cas omís". "Per últim, ara hem conegut les declaracions del nou director de l'hospital dient que la construcció del nou Trueta no és cap urgència", ha criticat Santamaría. Des de la formació popular catalana han demanat "més responsabilitat" al director del centre hospitalari perquè "les seves paraules incrementen la incertesa sobre el projecte.

"L'actual hospital és poc funcional pel que fa al servei que requereix un hospital del segle XXI que aspira a convertir-se en hospital de referència", ha assenyalat. El diputat ha ressaltat que Girona no "es mereix" més endarreriments pel que fa a la ubicació del hospital i l'inici de les obres.

D'altra banda, Santamaría també ha demanat a la diputada Marina Geli que no faci "més demagògia". "Abans de continuar fent-se fotos i reclamant-lo, posi ordre al seu partit a Girona i aclareixi on el volen perquè la portaveu del PSC a Girona el vol a aquesta ciutat mentre la portaveu del PSC a Salt diu que ha d'anar al seu municipi", ha explicat. En aquest sentit, la formació popular ha tornat a insistir que el nou hospital s'hauria de construir a la part nord de la capital gironina.