Implanten la signatura digital a l'hospital de Palamós i a Palamós Gent Gran

La mesura permetrà estalviar una mitjana de 80.000 folis l'any

Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) han implantat la signatura digital a l'hospital de Palamós i al centre per a persones de la tercera edat Palamós Gent Gran. En concret, està a disposició per a totes les proves diagnòstiques que es demanen des dels dos centres, a més de les intervencions quirúrgiques que es fan a l'hospital de Palamós.

Quan el pacient ha estat informat de la prova o de la operació per part del metge, signa digitalment el o bé s'ofereix la possibilitat de rebre el consentiment per correu electrònic i signar-lo des de casa. Un cop firmat, el consentiment queda incorporat automàticament a la història clínica del pacient per a la seva tramitació.

La mesura permetrà estalviar fins a 80.000 folis l'any, ja que al SSIBE se signen una mitjana de 30.000 consentiments informats entre els dos centres. Des de l'entitat destaquen que aquesta transició cap a una gestió més sostenible dels recursos demostra el compromís amb la conservació del medi ambient i la reducció de l'empremta ecològica.