Evaquades 167 persones per l'incendi a un garatge de Figueres

34 foren traslladades a l'hospital per inhalació de fum lleu

(Actualitzat 14:49h)

A tres quarts de dotze de la nit d'ahir els Bombers van rebre l’avís d’un incendi en un pàrquing d’una sola planta situat al número 7 del carrer Doctor Ferran de Figueres (Alt Empordà). El foc, que va afectar a dos vehicles del pàrquing, va generar una gran quantitat de fum que es va estendre per les escales dels edificis superiors. Els veïns dels blocs superiors (els números 5, 7, 9 i 11), en total 167 persones, van ser desallotjats dels seus habitatges.
 
El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que va enviar sis unitats al lloc, va evacuar a 34 persones a l’Hospital de Figueres per inhalació de fum lleu. A més, 14 persones més van anar amb els seus propis mitjans al mateix hospital a rebre assistència també per inhalació lleu de fum. Una de les persones evacuades pel SEM, una dona de 34 anys, va ser derivada menys greu a l’Hospital de Palamós per rebre assistència a la càmera hiperbàrica. Els 33 ferits restants ja es troben donats d'alta segons informen des de la Fundació Salut Empordà, tots han abandonat les instal·lacions al llarg de la nit i el darrer a les nou del matí d'avui. Nou pacients eren nens amb edats compreses entre els cinc mesos i els deu anys.
 
Al lloc, van treballar set vehicles dels Bombers de la Generalitat, que un cop controlat el foc van ventilar tota la zona. Al voltant de les 02.00 hores de la matinada els veïns desallotjats van poder anar retornant als seus habitatges. En les tasques de desallotjament també han treballar efectius dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local.