Acció Social crearà 1.670 places per a persones discapacitades i gent gran fins al 2012

Supera les dades d'enguany en què s'han creat 459 places residencials per a gent gran

El Departament d'Acció Social preveu fer una actuació important a comarques gironines pel que fa a la creació de places en centres residencials, ocupacionals i diürns. Segons dades del Departament, d'aquí al 2012 s'augmentarà en 1.170 el nombre de places per a persones amb discapacitat i en 500 les places per a gent gran en centres residencials gironins. Una previsió que supera la xifra d'aquest darrer any. Segons Acció Social, durant al 2009 s'han creat un total de 459 places públiques residencials per a gent gran i 29 en centres de dia. Una xifra que situa les comarques gironines amb un total de 2.368 places en centres residencials i 410 en centres diürns.

També dins d'aquesta mateixa actuació, el Departament preveu impulsar durant aquest any i fins al 2012 la creació de 60 places de servei ocupacional, a més a més d'una vintena en centres d'Atenció Especialitzada i una vintena més en llars residència.

La consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, ha recordat que a més a més d'ampliar el nombre de places, en aquests moments hi ha dos projectes previstos per aquesta any a la comarca del Baix Empordà que posarà en marxa dos nous centres. Es tracta de dues llars residència amb capacitat per a dotze places a Palafrugell i Sant Antoni de Calonge, les obres de les quals estan a punt d'acabar.

'No s'anul·larà cap projecte'

La consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, ha explicat que tot i la crisi no es deixarà de fer cap projecte previst per aquest propers anys. Capdevila ha dit que les obres que ja estan en marxa es resoldran sense cap canvi i que només en els casos d'obres que no hagin començat o no s'hagin projectat, s'endarreriran uns mesos. 'En cap cas, s'anul·larà cap projecte ni cap obra prevista', ha afirmat Capdevila.

Segons la consellera, aquesta parada temporal de projectes afectarà a dos centres de les comarques gironines: una llar residencial al Baix Empordà i un centre per a persones amb discapacitat.