Solidaritat demana a l’alcalde de Banyoles que dimiteixi de l’AMI

Recentment l’alcalde Miquel Noguer votava en contra de la Sobirania Fiscal

Solidaritat per la Independència (SI) de les Comarques de Girona ha entrat aquest divendres una instància a l’Ajuntament de Banyoles (Pla de l'Estany) per demanar que l'alcalde, Miquel Noguer (CiU), dimiteixi com a representant de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Aquesta petició de dimisió es fonamenta en l’incompliment dels acords presos en la darrera Asemblea General de l’Associació, del febrer d’enguany, quan es va aprovar per unanimitat que els municipis membres aprovarien la “moció per a l’exercici de la Sobirania Fiscal”, a fi i efecte d’ingressar els impostos a l’Agència Tributària Catalana en comptes de la a la Hisenda espanyola. Miquel Noguer i el seu equip de govern  (CiU més un regidor no adscrit) van votar a Ple en contra de la moció de la Sobirania Fiscal presentada per la CUP el passat 29 d'abril.

La instància de Solidaritat ha estat presentada pel recent coordinador del Pla de l’Estany, Antoni Royo, qui ha matisat davant dels mitjans de comunicació que “nosaltres denunciarem aquestes actituds contradictòries d’aquells independentistes de paraules i no de fets, que voten en contra dels acords presos per una Associació independentista de la qual formen part i que deshonren amb la seva actitud”.

El coordinador regional de SI, David Olmedo, també ha comparegut durant la presentació de la instància i ha afegit que “des de Solidaritat Catalana continuem treballant per ll’alliberament del país, amb la convicció que hem d’exercir la Sobirania Fiscal des dels pobles i ciutats abans de poder fer una declaració d’Independència des del Parlament, ja que llavors ja tindrem certa liquiditat que ens permetrà tirar endavant el nou Estat Català”.

A banda d’aquest cas exposat de Banyoles, Solidaritat ha detectat a les comarques gironines el mateix incompliment descrit a d’altres municipis com Torroella de Montgrí, Begur i Guils de Cerdanya. Des del partit s’estan denunciant aquestes actituds i es portaran a l’AMI, "on s’espera que, en cas que els càrrecs no dimiteixin, siguin cessats".