Denuncien que l'institut escola la Greda d'Olot està ''desbordat''

Des de l'AFA expliquen que no hi haurà espai pels alumnes al setembre

L'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) de l'institut escola la Greda d'Olot (Garrotxa) denuncia que el centre està "desbordat". L'AFA assegura que el centre no té capacitat per encabir els 485 estudiants que a partir del setembre que ve començaran el curs.

El problema, explica el president de l'entitat, Gonzalo Gamboa, és que els barracons que Educació va prometre al centre no estaran en funcionament fins el gener de 2024. Cal tenir en compte que la Greda comptarà amb 62 infants i joves més que el curs passat i, a més, es tracta d'un centre d'alta complexitat. Actualment, l'escola institut ja té dificultats i Gamboa alerta que s'estan fent servir espais com la sala de professors, la biblioteca o el menjador com a aules de desdoblament.

Des de l'AFA denuncien els incompliments del Departament d'Educació i lamenten que "no hagi estat a l'altura", malgrat que l'increment d'alumnes estava previst des de 2020. Tot plegat, assegura Gamboa, afecta negativament al projecte educatiu que té el centre. Per tot plegat, des de l'AFA exigeixen que el Departament que s'instal·lin els mòduls corresponents "el més aviat possible" per tal que el curs vinent comenci amb normalitat.

Des de l'entitat asseguren que Educació només els ha ofert la possibilitat d'adequar altres espais per tal de donar cabuda a tots els estudiants nous que entraran aquest curs. En concret, s'ha proposat l'aula de tecnologia, el laboratori, el gimnàs o el menjador per fer desdoblaments.

Gamboa, però, no veu viable aquesta solució, ja que provocaria que els estudiants de tecnologia i laboratori no podran fer "de manera adequada" les classes. L'escrit acaba exigint la "solució provisional" dels barracons i que s'agilitzi l'ampliació i millora del centre.