Tossa de Mar inaugura la plaça Sant Joan després d'una tramitació de 13 anys

Els treballs han tingut un cost d'1,9 MEUR

Tossa de Mar (Selva) va inaugurar aquest passat cap de setmana la plaça Sant Joan, un projecte que ha comptat amb 13 anys de negociacions. El projecte ha tingut un cost d'1,9 milions d'euros (MEUR) dels quals l'Ajuntament n'ha assumit un 33% i s’ha intervingut tant la plaça pública com l’aparcament soterrani privat.

La tramitació es va iniciar amb un conveni signat el 31 de maig del 2010, entre l’alcaldessa de moment, Imma Colom; la comunitat de veïns i Caixa de Girona. Nou anys més tard, amb Colom actuant de nou com alcaldessa, es van reiniciar les converses amb la comunitat i es descobreix, amb l’aparició d’un document signat el febrer del 1972 que la plaça és pública, motiu pel qual l’any 2022 l’Ajuntament va aprovar la inscripció de la plaça a l’inventari municipal.

Llavors, en un informe tècnic municipal de data 22 de setembre de 2022 es definien les causes i els danys que patia l’aparcament soterrat d’aquesta plaça, les solucions tècniques proposades per a la seva reparació, i la conveniència d'escometre de manera simultània els treballs de reparació dels elements privats i les obres de remodelació de l'espai públic urbà de la zona exterior.

La presidenta de la comunitat de veïns del sector, Lourdes Esteba, destaca que “es tracta d’una fita molt important després de 40 anys i, en especial, dels últims 15 anys ja que l’estructura ja amenaçava ruïna”. Esteba afegeix que “es tracta d’un sector amb veïns que han patit molt estrés per la situació que havien de viure, fins i tot ni saber que la plaça era pública, i estem molt contents d’haver arribat a una solució. Desitgem ara disfrutar de la plaça”.