Unes 8.000 persones passen per l'Ítaca de Sant Joan

L'onzena edició acabarà el 2 de juliol amb Delafé y Las Flores Azules a la platja de Port Bo de Calella

El Festival Ítaca Sant Joan, que s'ha celebrat aquest cap de setmana a la platja de l'Estartit (Baix Empordà), ha tancat amb uns 8.000 assistents entre les dues nits de concerts (3.000 la primera i 5.000 la segona). Aquesta és una xifra sensiblement menor a l'edició de l'any passat, quan es van registrar 13.221 espectadors, però aleshores es van programar tres dies de música a la platja.

Divendres hi van passar artistes com Alizzz, Iseo & Dodosound i Els Catarres, i aquest dissabte ha estat el torn de Vetusta Morla, la M.O.D.A., Triquell, CARMEN113 i Ryna DJ. A més, la programació incloïa un espectacle de drons. El director del festival, Fran Arnau, fa un bon balanç del festival.

Vetusta Morla, que ha encapçalat l'Ítaca Sant Joan 2023, ha ofert aquest dissabte l'única actuació de l'any a Catalunya. Amb 25 anys de trajectòria, la banda madrilenya de pop-rock ha desplegat a l'Estartit una discografia carregada d'himnes acompanyada de projeccions audiovisuals. El seu darrer tour, 'Mismo sitio, distinto lugar' inclou 86 concerts a 66 ciutats diferents i a una quinzena de països.

La nit de dissabte també va incloure l'estrena d'un espectacle tridimensional amb 200 drons a càrrec de Flock Drone Art, que ha duplicat el nombre d'aeronaus. Així, es va presentar en primícia -i com a únic festival musical que incorpora una proposta d'aquest estil- l'espectacle ''Eco 200, una al·legoria lluminosa de la natura i un clam per conscienciar sobre el respecte al medi ambient.

El Festival Ítaca clourà l'onzena edició amb Delafé y Las Flores Azules i col·laboracions sorpresa a l'escenari de les Havaneres de Calella de Palafrugell (Baix Empordà), la platja de Port Bo, el diumenge 2 de juliol.