El Festival Ítaca Sant Joan arrenca a l'Estartit amb 3.000 assistents

Alizzz, Iseo & Dodosound i Els Catarres encapçalen el cartell de la primera nit de concerts

La cita més multitudinària del Festival Ítaca ha donat aquest divendres el tret de sortida a la platja de l'Estartit (Baix Empordà), on la programació continuarà aquest dissabte a la nit. Per l'escenari hi han passat Alizzz, Iseo & Dodosound, Els Catarres, Boom Boom Fighters & Cookah P, i Serial Killerz que, segons l'organització, han reunit al voltant de 3.000 persones de públic.

La nit d'aquest divendres va arrencar a dos quarts de nou amb l'actuació de Boom Boom Fighters & Cookah P, que van dur a l'Ítaca una proposta innovadora que combina roots reggae dels anys 80 i dancehall dels 90 per donar pas a una foguera amb pirotècnia.

Els concerts van continuar a les deu amb Els Catarres, un dels caps de cartell de la revetlla a l'Estartit. I, poc abans de mitjanit, va arribar el torn d'Alizzz. El del Baix Llobregat va protagonitzar un dels moments més àlgids de la nit quan, després de tocar l'himne 'Qué pasa nen', va interpretar 'L'estaca' de Lluís Llach, fent una crida a l'antifeixisme.

Iseo & Dodosound va ser un altre dels pesos pesants de la nit més curta de l'any a l'Estartit, que va viure l'explosiva presentació de 'Blossom', el tercer àlbum d'estudi del duet navarrès. La banda va combinar textures electròniques amb els seus característics sons analògics a base de freqüències greus, vents poderosos i una veu de vellut que va sobrevolar la màgia instrumental.

Per últim, el duet Serial Killerz, amb una de les propostes més inusuals de l'escena, van tancar la nit repetint presència a l'Ítaca -ja hi van ser l'any passat- i van descarregar el seu directe farcit d'energia i bona música.

Dissabte de música indie

Aquest dissabte a la nit, amb més del 80% de l'aforament completat, la platja de l'Estartit acollirà propostes indie. El principal cap de cartell del festival Ítaca d'enguany és Vetusta Morla, la banda madrilenya de pop-rock activa des de fa 25 anys i amb una discografia carregada d'himnes.

La programació de l'Ítaca d'avui també inclou l'actuació de La Maravillosa Orquesta del Alcohol (La M.O.D.A.), ho faran compartint escenari amb Triquell, qui després del seu èxit al programa musical Eufòria de TV3, presentarà un primer disc que promet altes dosis de pop i música urbana que caracteritzen l'artista.

La nit del dissabte també comptarà amb l'indie pop dels gironins CARMEN113, que després del seu darrer treball 'Hipnòtica' arriben a l'Ítaca havent exhaurit entrades el cap de setmana passat a Madrid i amb un senzill acabat d'estrenar.

Espectacle de drons

La nit d'aquest dissabte també inclourà l'estrena d'un espectacle tridimensional amb un total de 200 drons a càrrec de Flock Drone Art, que ha duplicat el nombre d'aeronaus i presentarà 'Eco 200', una al·legoria lluminosa de la natura i un clam per conscienciar sobre el respecte al medi ambient.

En la darrera edició de l'Ítaca de Sant Joan es van aplegar un total de 13.221 espectadors en tres dies.