Aquestes seran les drogues més consumides aquest estiu a la Costa Brava segons els experts

Des del projecte de reducció de riscos, Energy Control, n'avaluen els perills

Alcohol, cànnabis, èxtasi i metamfetamines seran, de nou, les drogues més consumides als espais d'oci de la Costa Brava aquest estiu. Amb tot, el fenomen de la cocaïna rosa, coneguda també com a 'Tusi' serà una de les tendències.

Aquesta substància s'ha convertit en un fenomen els darrers anys i el fet que es vengui com una "droga d'elit" la fa encara més atractiva als consumidors. La responsable d'Anàlisi d'Energy Control, Mireia Ventura, adverteix que es tracta d'una barreja de substàncies entre les quals hi ha la Ketamina.

"La cocaïna rosa és popular perquè, tot i que et genera uns efectes, permet relacionar-se amb certa normalitat. Per això, creiem que serà una de les més populars a les zones d'oci com la Costa Brava o d'altres localitats turístiques aquest estiu", remarca la responsablñe d'anàlisi d'Energy Control.

Ventura assenyala que la Ketamina no s'utilitza per abaratir el cost de la droga, sinó perquè pugui generar efectes estimulants. De fet, des d'Energy Control alerten que cada vegada hi ha més drogues que la incorporen per tal de fer-la més atractiva. La ketamina genera entre els qui la proven sensació de benestar i al·lucinacions.

També s'ha començat a detectar l'òxid nitrós en algunes substàncies, fet que fa preveure que sigui un element habitual entre les drogues aquest estiu. Ventura, però, adverteix que el que més s'estan trobant son els succedanis de l'èxtasi, que es venen a un preu més barat i produeixen exemples similars.

El principal problema, però, és que es tracta de substàncies que no estan fiscalitzades i, per tant que no saben què contenen. "No les coneixem i només sabem que tenen efectes euforitzants, similars als de l'èxtasi", assenyala Ventura.