Girona viu una revetlla plena de precaucions davant l'elevat risc d'incendi

Municipis com l'Estartit, Portbou o Port de la Selva han restringit els espais

El Baix Empordà és una de les comarques que des d'Acció Climàtica s'han catalogat amb l'alerta més alta per perill de patir un incendi. Ho provoca l'estrès hídric que ha deixat la situació de sequera excepcional que viu el país.

Per prevenir possibles desastres, aquest divendres, els petards de la revetlla a l'Estartit s'han concentrat en una zona tancada de l'aparcament de la platja gran, on els presents també han pogut gaudir, havent sopat, d'un correfoc que ha finalitzat a quarts d'onze amb l'encesa d'una foguera a la platja. Per acabar, el grup Pirat's del Foc ha ofert un espectacle pirotècnic de focs d'artifici des del mateix espai.

La revetlla a l'Estartit ha anat acompanyada, un any més, per la música del festival Ítaca, que ha acompanyat des de dos quarts de vuit del vespre la programació de Sant Joan al municipi. Ho ha fet en una primera nit de concerts, on han actuat Alizz, Iseo & Dodosound, Els Catarres, Boom Boom Fighters & Cookah P. i Serial Killerz. El festival continuarà aquest dissabte a la nit, quan també hi ha programat un espectacle de drons. Ahir s'hi van reunir 3.000 persones.

A altres municipis de les comarques gironines també s'ha limitat la zona on es permetia tirar petards. A Portbou (Alt Empordà), per exemple, només s'ha permès fer-ho en un espai de la platja i a Port de la Selva (Alt Empordà) a la platja gran, però amb restricció horària afegida (entre les deu de la nit i la una de la matinada). A Girona, la flama hi ha arribat a les cinc de la tarda i s'han encès fogueres a diversos barris de la ciutat.