L’Ajuntament de Girona participarà en el repic de campanes del Dia de la Memòria

Es farà dilluns que ve a les 7 del vespre

El dilluns 10 de juny se celebra el Dia de la Memòria, coincidint  amb l’aniversari de la mort del poeta Jacint Verdaguer (1845–1902). Amb aquesta iniciativa es pretén aconseguir que cada any siguin més els campanars d’arreu del país que, a les 7 del vespre, facin repicar les seves campanes com a homenatge a Verdaguer i, per extensió, a totes aquelles persones que amb el seu treball i compromís han deixat una paraula viva i una obra clara al servei de Catalunya.

L’Ajuntament de Girona participarà en aquesta iniciativa de caràcter popular fent repicar les campanes del propi consistori. A la ciutat també han donat suport a la proposta i faran repicar les campanes la Catedral, la basílica de Sant Feliu i les parròquies de Santa Susanna del Mercadal, de Sant Narcís, de Sant Salvador d’Horta i de la Mare de Déu del Carme. A més, també hi participaran molts altres campanars d’arreu de les comarques gironines.

En el marc del Dia de la Memòria, els centres d’ensenyament secundari de Girona també han rebut fulletons commemoratius d’aquesta celebració, editats pels promotors de la iniciativa, amb un recull de poesia patriòtica per repartir entre l’alumnat.