Carles Motas estructura el govern de Sant Feliu de Guíxols en tres grans àrees

Delega Administració i Bon Govern a Muñoz (PSC), Territori a Saballs (TSF) i Economia i Benestar a Cucharero (TSF)

Després del ple d'investidura, Carles Motas ja ha donat forma al govern de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) des d'ara i fins al 2027. El cartipàs girarà al voltant de tres grans àrees. La d'Organització, Administració i Bon Govern (que recau en el PSC) i les de Territori i Sostenibilitat, i Economia Local i Benestar de les Persones (que portarà TSF-TE).

L'alcalde, que ja ha signat el decret de delegació de competències, assumeix Planejament Urbanístic, Agermanaments i Seguretat Ciutadana i Policia. A més, també s'encarrega de Projectes Estratègics, una àrea dins la qual s'hi troba el futur Museu Thyssen de la ciutat.

Per la seva banda, el socialista Josep Maria Muñoz s'encarregarà d'Organització i Recursos Humans, Hisenda, Serveis Centrals, Acció Social i Patrimoni Cultural. Al capdavant de les altres dues grans àrees, Josep Saballs portarà Contractació, Patrimoni, Habitatge, Urbanisme i Obra Pública. I Cucharero, per la seva banda, Empresa i Turisme, Ocupació, Comerç, Mercat i Via Pública.

La resta de regidors de TSF-TE portaran Esports i Esdeveniments de Ciutat (Mireia Borrego); Cultura i Joventut (Alexis Cubó); Espai Públic, Equipaments i Edificis Municipals (David Oliveras); Medi Natural, Espai Verd Urbà, Benestar Animal i Cementiri (Marifé Larragay); Presidència, Participació Ciutadana, Protecció Civil, Envelliment Actiu i Centres Cívics (Laura Aiguaviva); Subministraments, Sostenibilitat, Mobilitat i Transport Públic (Tili Ribera), i Gestió de Residus i Neteja Urbana (Jordi Riera)

El cartipàs es completa amb la regidoria d'Educació i Coneixement, Biblioteca, Salut i Igualtat, que portarà la socialista Laura Serrano. L'equip de govern té set tinències d'alcaldia, de les quals cinc són per a TSF-TE i les altres dues, per als socialistes. Per part de Tots per Sant Feliu, a més de Saballs i Cucharero, també en tindran una Cubó, Oliveras i Larragay.

El ple de cartipàs a Sant Feliu de Guíxols es farà en els propers dies; segurament, la setmana que ve. Aquest mandat, Motas governarà amb majoria absoluta després del pacte que TSF-TE (que va treure deu regidors a les municipals) va tancar amb el PSC (que en té dos). L'acord els dona dotze dels 21 regidors que té el ple ganxó.