La candidatura Calonge-Vies Verdes opta als Premis Europeus d'Excel·lència Turística

El guardó reconeix les destinacions de turisme accessible a les persones amb limitacions físiques o d'edat

La Direcció General de Turisme ha presentat aquest divendres la candidatura conjunta Calonge-Vies Verdes a la destinació turística que representarà Catalunya a la convocatòria dels Premis d'Excel·lència Turística (EDEN) d'aquest any. El guardó d'aquest any, que atorga la Unió Europea, reconeix les destinacions de turisme accessible, és a dir, que han basat el desenvolupament econòmic local en una oferta oberta a tots els turistes, independentment de les seves limitacions físiques o d'edat. En cas d'obtenir el premi, la Comissió Europea assumeix la promoció de les destinacions guanyadores.

La Generalitat, a proposta de la Direcció General de Turisme, ha apostat per Calonge-Vies Verdes com el projecte d'una destinació de litoral totalment renovada i que està unida a les destinacions emergents de l'interior mitjançant una xarxa de vies verdes. Segons la Generalitat, es tracta d'una candidatura innovadora, que representa un model turístic ètic, responsable i sostenible en el qual hi participen tant administracions públiques com empreses del sector privat.

Calonge-Vies Verdes haurà de competir amb candidatures d'altres comunitats autònomes que també aspiren a aconseguir aquest premi europeu en què participen una vintena de països i que es resoldrà durant el segon semestre de l'any. Un cop obtinguda aquesta distinció, la Comissió Europea assumeix la promoció de les destinacions guanyadores com ara la realització de vídeos, accions a Internet i l'edició de publicacions.

La candidatura s'ha presentat aquest divendres a Calonge amb la presència del director dels Serveis Territorials d'Empresa i Ocupació, Ferran Roquer; l'alcalde de Calonge, Jordi Soler; el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Miquel Calm, i la subdirectora general de Programació Turística de la Generalitat, Carme Rubió.