Dos alumnes de Figueres empaten en la segona millor nota de les PAU a Girona

Blai Higueras i Júlia Fita han tret un 9,7 i volen estudiar Medicina i Telecomunicacions

Dos alumnes de l’institut Ramon Muntaner de Figueres (Alt Empordà) han empatat com a segones millors notes de les PAU a les comarques gironines. Estudiaven junts, tenen la mateixa colla d’amics i ara han tret la segona millor nota de les PAU a la demarcació de Girona.

Júlia Fita i Blai Higueras han quedat empatats amb un 9,7 als exàmens. Aquesta nit, asseguren que aniran a menjar una pizza a Empuriabrava per celebrar la revetlla tot i que afirmen que serà una celebració curta perquè alguns dels amics treballen i d’altres tenen compromisos.

Tot i així, Fita i Higueras asseguren que “algun moment” trobaran per fer una festa i celebrar que són la segona millor nota de les PAU. Ara, el següent pas serà matricular-se a la universitat, tot i que no tindran problemes per entrar a les carreres que volen fer.

En el cas d'Higueras, vol estudiar Enginyeria Electrònica de Telecomunicacions a la UPC. “No tindré gaires problemes per entrar”, ha reconegut el jove. Fita té clar que vol fer Medicina però ara ha de decidit si vol estudiar a la Universitat de Girona o prefereix traslladar-se a Barcelona. Si bé la nota no serà cap escull per entrar, ha de valorar en quina de les universitats es matricula.

Els dos altempordanesos s’han mostrat sorpresos de ser la segona nota més alta de la demarcació. “Sabíem que havia anat bé però no ens esperàvem aquesta nota”, ha explicat Fita. Per la seva banda, Higueras tampoc s’esperava aquesta nota tot i que després de veure les correccions sabia que el resultat seria bo. “Mai acabes de recordar del tot si en una pregunta vas posar una cosa o l’altra i això et fa despistar”, explica el jove.