La veïna d'Olot, Carla Vendrell, obté nota més alta de les PAU a Catalunya

La jove estudiarà Dret i agraeix el suport i la preparació dels professors de l'INS La Garrotxa

La Carla Vendrell és d'Olot, ha estudiat a l'INS La Garrotxa i ha tret la millor nota de la selectivitat a Catalunya. Un 10. "Encara no em puc creure que sigui l'únic de Catalunya. Trigaré dies a assimilar-ho", explica eufòrica des de Menorca, on està passant uns dies de vacances.

La Carla assenyala que per arribar a fer una selectivitat perfecta la clau han estat els dos anys de Batxillerat. Considera que se'ls ha preparat "molt bé" i que això ha estat determinant. "No vaig estudiar pas una barbaritat per la selectivitat", confessa.

A partir del setembre, la Carla canviarà les aules del seu institut d'Olot per les de Dret a la Universitat Pompeu Fabra, però no oblida els qui han estat els seus professors fins ara. "Son els millors", diu.

Explica que era conscient que trauria bona nota, però no les tenia totes. El seu objectiu era un 10,9, la nota de tall fixada l'any passat a la carrera de Dret a la UPF. Ara va tranquil·la, ja que superarà de sobra aquesta xifra amb les optatives. "Tenia molt clar que volia estudiar això i estic contenta perquè ho podré fer. Ser la nota més alta és una cosa que m'ha sorprès i que n'estic molt contenta", diu.

A casa seva també estan contents, però sobretot orgullosos. La Carla explica que la van felicitar i se'n van alegrar molt per ella. "De seguida que van sortir les notes m'ho van dir i estaven tan contents com jo o més", remarca.

Campiona del món

La faceta d'estudiant no és l'única bona que té la Carla Vendrell. Aquesta jove garrotxina és membre del Club Patinatge Artístic d'Olot des de 2009 i fa dos anys es va proclamar campiona del món amb l'espectacle 'Trampa Mortal' al Paraguai. La Carla era una de les que van aconseguir el 13è campionat per l'equip més dominador de patinatge artístic.

Ara a la Carla l'esperen quatre anys de grau a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) amb uns professors diferents als que ha tingut els darrers dos anys de Batxillerat. Però té clar que el primer que farà dimarts que ve quan torni de les vacances a Menorca serà anar-los a veure i agrair-los la feina que fan. "Sense ells jo no seria aquí", conclou.