El gironí Jordi Calvet acumula 64 premis pel curtmetratge 'Takbir'

El director enfila el camí cap als Goya amb la participació als festivals de la Cerdanya i Sax

El director de cinema gironí, Jordi Calvet, ha guanyat el primer al Millor Curtmetratge Internacional al festival d'Agrinio, a Grècia. Amb aquest premi ja són 64 els que ha sumat l'obra 'Takbir' que es va estrenar a l'octubre del 2022.

El guardó grec se suma a d'altres premis recollits aquest mes com ara el Festival de Dubai, el Shorts Film Festival de Tòquio, on va aconseguir emportar-se el títol de Millor Curtmetratge Europeu. Ara, el cineasta gironí enfila la carrera cap als Goya després que hagi estat seleccionat per participar als festivals de la Cerdanya i Sax (Alacant). Aquests dos festivals són qualificadors pels Goya. 'Takbir' també ha guanyat premis a festivals internacionals de Nova York, San Antonio, Lon Island, Pisa i Indondèsia.

El curtmetratge 'Takbir' es tracta d’una ficció vinculada al jihadisme. L’obra detalla la història d'un autor de thrillers que rep l'encàrrec d'una productora de Turquia per fer una sèrie de televisió sobre un grup terrorista que realitza atemptats a diverses ciutats. Sis mesos després, aquest autor veu com el grup ISIS materialitza dues de les propostes d'atemptats que havia ideat l'autor.

Davant del terror que viu l'home al veure que s'ha convertit en el cervell d'aquestes operacions, decideix anar a la comissaria de la Policia Nacional per avisar-los que el proper atemptat s'hauria de produir a Madrid.

'Takbir' és el primer curtmetratge que ha dirigit Jordi Calvet, tot i que compta amb un càsting de primer nivell. En ell hi actuen Pedro Casablanc, Xènia Tostado, Octavi Pujades, Macarena Gómez o Ares Teixidó.