La tempesta inunda el gimnàs i una aula de l'escola Verd de Girona

Una vintena de persones s'afanyen a treure aigua de la planta soterrada

La intensa pluja d'aquesta tarda a Girona ha provocat que s'inundés part de l'escola Verd de Girona. Es tracta de la planta soterrada que té el centre, on hi ha el gimnàs i una aula. Segons han explicat fonts del centre, la intensitat de la pluja ha fet que s'aixequés la tapa d'un forat que connecta amb les clavegueres i l'aigua ha inundat part de les instal·lacions.

En aquell moment ja no hi quedaven alumnes però els professors, conserges i tot el personal que hi havia en aquell moment a l'escola han començat a treure l'aigua del recinte. Des del centre apunten que sortosament l'humitat no ha afectat al parquet que tenen en una de les aules.

A mitja tarda el terra ja havia quedat sec però ara caldrà ventilar els espais per treure la pudor que ha quedat per l'aigua del clavegueram. Arran de les inundacions la regidora Queralt Vila ha visitat l'escola aquest dijous a la tarda per comprovar com havien quedat els espais afectats.

Vila ha recordat que les pluges sobtades són cada vegada més recurrents i per això ha avançat que busquen solucions a curt i llarg termini per minimitzar-ne l'efecte a centres educatius de la ciutat. De fet, un dels acords de govern per aquest mandat és destinar mig milió d'euros a l'any per fer millores en equipaments educatius de la ciutat i adaptar-los a l'emergència climàtica.