Edicions Ela Geminada crea una col·lecció per a la literatura eròtica en català

'Idil·lis' arrencarà el setembre amb la publicació del primer llibre

Amb l'objectiu de trencar els tabús que encara hi ha sobre la literatura eròtica, Edicions de la Ela Geminada ha apostat per crear la col·lecció 'Idil·lis', a aquest gènere però amb obres en llengua catalana. L'editorial gironina ha assegurat que vol explorar diverses perspectives i experiències de la sexualitat i el sexe i també comparar-ho amb diferents èpoques i corrents literaris. Per això a 'Idil·lis' hi haurà obres clàssiques i també d'altres de contemporànies.

Amb aquesta col·lecció l'editorial remarca que vol reivindicar la literatura eròtica com una part essencial de la nostra cultura, tot i que habitualment s'hagi relegat en un segon terme.

El primer llibre de la col·lecció sortirà a la venda a partir del setembre amb 'Delta de Venus'. És una obra d'Anaïs Nin que no s'havia traduït mai al català. Abans de Nadal, 'Idil·lis' publicarà 'Obres púbiques' de Manuel de Pedrolo, un clàssic de la literatura eròtica catalana.

A partir d'aquí l'editorial ha anunciat que publicarà 'La filosofia al tocador' de Sade i una novel·la contemporània, 'New Animal', que suposa el debut de l'escriptora Ella Baxter.

L'editorial defensa incloure el català en el llenguatge sexual per permetre a les persones expressar-se autènticament i íntimament en la seva llengua materna. Garantir un vocabulari ric i adequat per parlar de la sexualitat en català és un pas important cap a la inclusió i normalització de la nostra llengua en tots els àmbits de la vida, alhora que promou el respecte i la diversitat en les converses i les reflexions sobre la sexualitat