Sant Hilari ofereix aquest estiu les rutes que feien Serrallonga o Josep Moragues

Els itineraris a peu estan organtizats per l'Oficina de Turisme

L’Oficina de Turisme – Can Rovira de Sant Hilari Sacalm (Selva) organitza activitats d’estiu del 23 de juny al 10 de setembre, amb la intenció de donar a conèixer el poble a nivell cultural, natural i gastronòmic. Com a novetats, hi ha les rutes guiades per camins que havien trepitjat el general Josep Moragues i del bandoler Serrallonga, dos dels personatges hilariencs més populars.

Més novetats són les rutes amb bicicletes de Territori Guilleries, un joc de pistes infantil que combina enigmes, geolocalització i entorn que porta per nom “El flabiol d’en Jaumet” o la visita al refugi d’animals OHANA.

Altres itineraris a peu, com el que porta al pla de les Arenes o a Santa Margarida, inclouen esmorzar de forquilla o dinar de pícnic amb productes locals. I es reviurà el passat de les èpoques glorioses de l’estiueig a la Font Picant amb un tast d’aigües mineromedicinals.

Per altra banda, l’1 de juliol torna un dels grans esdeveniments, l’Embruix “Sàbat de bruixes, guilla que fuig”, una ruta teatralitzada amb aquelarre final que no es feia des del 2019. També la música tindrà un gran protagonisme amb les Nits a la Fresca als Jardins de Can Rovira tots els dijous de juliol i agost o l’Isard Fest, que tindrà lloc el 22 de juliol al passeig de la Bòbila amb els concerts de Flashy Ice Cream, Scorpio, Socunbohemio, Doble&Hugsound, Carlota Flâneur i Genkie.

Després de les bones xifres de Setmana Santa, amb una gran afluència de visitants per veure el Via Crucis Vivent, ja es va començar a pensar en la temporada d’estiu. L’Oficina de Turisme de Sant Hilari es va marcar com a repte desestacionalitzar i ampliar l’oferta turística del municipi i ho ha aconseguit implicant empreses i entitats del municipi a l’hora de dissenyar propostes turístiques engrescadores i pensades per a diferents públics.