Banyoles celebrarà la revetlla de Sant Joan en dos espais

Les activitats s'iniciaran a partir de les 19:30h

Banyoles (Pla de l'Estany) celebrarà aquest divendres la revetlla de Sant Joan. Organitzada per Gàrgoles de Foc, en conveni amb l’Ajuntament de Banyoles, la celebració es dividirà en dos espais, el Puig de Sant Martirià i la plaça Miquel Boix, i comptarà amb la participació de diferents entitats culturals de la ciutat.

Les activitats s’iniciaran a dos quarts de vuit del vespre al Puig de Sant Martirià. La cobla Principal de Banyoles serà l’encarregada de donar el tret de sortida a les activitats entorn a aquesta celebració amb una ballada de sardanes que va ser una de les novetats de l’any passat i que es manté després de la bona acollida que va tenir.

Tot seguit, es rebrà la Flama del Canigó, de la qual en aquest 2023 se’n celebren els seixanta anys, amb un acte institucional organitzat pel Centre Excursionista de Banyoles. A dos quarts de nou del vespre es farà una cercavila fins a la plaça Miquel Boix amb la Faràndula Banyolina i la Principal de Banyoles.

La colla castellera Esperxats de l’Estany seran els que rebran l’arribada de la Flama del Canigó a la plaça Miquel Boix i, a partir de dos quarts de deu de la nit, està previst que s’iniciï el sopar popular. Els tiquets del sopar es poden adquirir a La Local Cooperativa, La Consulta, Can Pons i la Fleca Can Japet. Des de l’organització, es recorda que cal portar plat, got i coberts i que hi haurà disponible servei de barra amb refrescos, licors i cava.

La part final de la celebració es farà a partir de les 11 de la nit amb la tradicional encesa de la foguera, a càrrec de la colla de diables Gàrgoles de Foc. La revetlla acabarà amb els concerts de Delickites, Freak&Do i PD Riu Fantasma.