Càritas Girona impulsa una app per fer donatius

Tothom que la descarrega rep alertes quan calen donatius concrets amb caràcter d'urgència

Càritas Girona ha impulsat una aplicació per a Iphone que permet fer petits donatius des del mòbil. D'aquesta manera, es vol facilitar el procés de donacions que, tradicionalment, passa per fer ingressos a comptes bancaris.

Ara, amb aquesta aplicació, s'agilitza el tràmit i Càritas pretén arribar a més gent. L'aplicació és gratuïta i permet fer donatius des de 79 cèntims fins a 2,99 euros. A més, tothom que descarrega l'eina rep alertes al mòbil quan a l'entitat tenen necessitats urgents i específiques. Per exemple, en cas de falta d'algun productes específic als centres de distribució d'aliments o roba d'abric a l'hivern. El sommelier del Celler, Josep Roca, ha apadrinat l'aplicació.

Càritas Girona ha fet un esforç per modernitzar-se i per posar a l'abast de qualsevol ciutadà que disposi d'un telèfon Iphone la possibilitat de col·laborar amb l'entitat de manera directa només usant el telèfon mòbil. El projecte es va començar a gestar fa un any i, finalment, aquest divendres han presentat l'aplicació, batejada amb el nom de SolidaritApp.

De moment, l'aplicació està disponible només per a Iphone però els impulsors estan buscant finançament a través del micromecenatge per poder-la oferir també des de la plataforma Android. El dissenyador de l'aplicació, Julio Estrela, ha explicat que l'aplicació és de descàrrega gratuïta i que és molt senzilla de fer anar. Un cop l'has descarregat, et permet fer donatius des de 79 cèntims fins a 2,99 euros des del mateix telèfon, ja que l'aplicació et permet introduir el número de targeta i fer la donació immediatament i, fins i tot, comunicar-ho a les xarxes socials amb la intenció que les teves amistat ho vegin "i segueix l'exemple".

A banda d'aquesta opció i d'informació sobre Càritas, un altre dels impulsors, Salvador Garcia-Arbós, ha destacat que l'aplicació també envia alertes quan calen ajudes puntuals i de caràcter urgent. Per exemple, si a algun centre de distribució d'aliments li cal algun producte específic, a una família li falta un matalàs o roba d'abric a alguna de les Càritas es pot comunicar via mòbil a totes les persones que s'han descarregat l'aplicació.

"Aquesta eina ens permetrà tenir un accés més senzill i obrir noves vies per contactar amb possibles col·laboradors", ha destacat el secretari general de Càritas, Martí Batllori que ha avançat que, després d'aquesta experiència, crearan un "consell 2.0" amb col·laboradors actius a les xarxes socials per tal d'enllaçar la tecnologia amb actituds de responsabilitat social.

L'acte de presentació ha comptat amb la presència del sommelier del Celler de Can Roca, Josep Roca, que ha recordat que des dels inicis tingut consciència social i ha reconegut que en moments "dolços" com el que viuen després de ser escollits millor restaurant del món no volen perdre de vista que hi ha gent de l'entorn que pateix les conseqüències de la crisi. Per això, ha volgut "apadrinar" el projecte i ha animat tothom a fer servir aquesta aplicació.