Junts per Ripoll diu que va oferir els quatre anys d'alcaldia a ERC i que aquests van trencar el pacte

Manoli Vega té previst reunir-se aquest dimecres amb la nova alcaldessa Sílvia Orriols

Tres dies després de la investidura de Sílvia Orriols (Aliança Catalana), la cap de llista de Junts per Ripoll, Manoli Vega, ha explicat els detalls de les negociacions que va mantenir amb la resta de forces polítiques per evitar l'alcaldia de l'extrema dreta.

Segons ha explicat, Junts va arribar a renunciar a l'alcaldia i va oferir els 4 anys a ERC. L'acord, diu, es va tancar divendres a primera hora de la tarda, però només unes hores després, a un quart de nou del vespre, la cap de llista d'ERC, Chantal Pérez, li va fer una trucada i li va dir que renunciaven a l'acord. "Sense cap explicació. Va ser una trucada de 10 segons", ha assegurat Vega.

Segons la cap de llista de Junts, el mateix dissabte -dia de la investidura- va continuar insistint. En aquest cas, va proposar que la votessin a ella per evitar que Orriols fos investida i amb la condició que dilluns cediria l'alcaldia a ERC. Una solució d'última hora que ni ERC, ni el PSC ni la CUP van acceptar.  

Vega creu que ara l'ambient "s'ha de refredar", però es manté oberta a buscar alternatives. En aquest sentit, no s'ha mostrat tan contundent amb el veto a la CUP. Tot i això, ha subratllat que no vol fer un "cordó sanitari" a l'extrema dreta. "Ja ho vam fer en el seu moment i no ha servit de res. Amb Aliança hi hem de parlar de tu a tu, com un partit, i hem de respectar les 1.400 persones que els van votar", ha subratllat. "Ara el cordó sanitari l'han fet contra nosaltres", ha lamentat.  

La cap de llista de Junts ha lamentat la pressió mediàtica dels darrers dies i també des de les direccions del partit. Pel que fa a les declaracions de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que ha acusat Junts de no estar a l'alçada i de "negociació erràtica" a Ripoll, Vega ha dit que no la coneix personalment. "Tampoc sé si ella coneix Ripoll", ha afegit.

La número 1 de Junts no pensa dimitir i subratlla que tampoc ningú li ha demanat. Per altra banda, ha anunciat que demà dimecres té previst reunir-se amb Sílvia Orriols, després que la nova alcaldessa li hagi demanat per correu electrònic.