Masquef ''perdona'' a tots els usuaris blocats al Twitter de l'Ajuntament de Figueres

L'alcalde parla d'una "nova etapa" i ha ordenat desblocar els ciutadans penalitzats

El recent alcalde de Figueres (Alt Empordà), Jordi Masquef (Junts), en el seu primer dia al càrrec ha pres la determinació d'aplicar una amnistia a tots els usuaris de Twitter que el community manager de l'Ajuntament de Figueres havia decidit blocar.

La mesura s'ha anunciat com "una nova etapa" en la qual es busca el "sentit comú", el "respecte" i el "civisme", segons ha assegurat el batlle. Tots els usuaris -es desconeix la xifra-, van ser ahir desbloquejats i ja poden llegir les piulades provinents del consistori.

La normativa no és clara en aquest sentit però aquest tipus de bloquejos semblaria no estarien emparats per la Llei 39/2015, la qual especifica que "les administracions públiques han de garantir als ciutadans que es puguin relacionar amb l'administració a través de mitjans electrònics".

Amb tot, l'advocat Sergio Carrasco de Fase Consulting, assegura que mai estarà justificat blocar un usuari. "Aquesta actuació, que busca millorar la percepció dels ciutadans sobre la gestió del perfil, l'únic que fa és agreujar la crisi", diu i afegeix; "podria ser admissible en un compte personal, però no en una institucional".