Jordi Viñas (ERC) comença el tercer mandat a Salt en minoria

El partit del govern té sis regidors, el PSC cinc, Vox i Junts quatre i IpS-CUP dos

Jordi Viñas (ERC) ha estat investit alcalde de Salt (Gironès) per tercer mandat consecutiu. Ha estat escollit, però, per minoria després que les negociacions per arribar a un acord per formar govern amb altres formacions no hagin fructificat.

Les eleccions del 28-M van dibuixar un ple de Salt sense majories: ERC va aconseguir sis regidors, el PSC cinc, Vox i Junts quatre i Independents per Salt-CUP dos. Durant el discurs després de rebre la vara, Viñas ha remarcat que, tal com ha fet "des de l'endemà de les eleccions", continuarà treballant "per crear els consensos que Salt necessita": "Exploraré les majories que consolidin un govern fort i estable".

El dia abans del ple, i a través d'un comunicat, el PSC i Junts van proposar a ERC formar govern. Durant el seu discurs al ple d'investidura, l'alcalde de Salt ha afirmat que comença el mandat "amb la ferma voluntat d'abanderar una política de mà estesa amb tots els grups amb els quals és possible el diàleg i defensant la necessitat d'arribar a pactes de ciutat sòlids i ambiciosos en àmbits fonamentals".

Viñas ha remarcat que és un "honor" poder tornar a ser l'alcalde de Salt: "De tots els saltencs i saltenques". "Afronto aquest nou mandat conscient que els propers quatre anys seran importants per fer realitat molts dels projectes que s'han impulsat darrerament i que han de suposar una veritable transformació social i econòmica per a Salt", ha afegit.

L'alcalde ha situat com a prioritats per al mandat consolidar l'Espai Municipal d'Ocupació per garantir oportunitats laborals per als veïns, generar "els consensos i sinèrgies que calguin" tant amb la resta de forces polítiques com amb les administracions o entomar el repte i les oportunitats que suposa el projectes del futur Campus de Salut: "Les hem de saber aprofitar, treballant plegats i amb mirada llarga".

Habitatge, garantir els drets bàsics de la ciutadania, millorar la qualitat de vida dels barris de la població tenint cura de l'espai públic o dotar de noves eines la Policia Local són, també, alguns dels eixos d'ERC per a la legislatura.

"Sumant, debatent i aportant propostes per arribar a acords amb la resta de forces polítiques perquè aquest és el camí. El repte és majúscul però la il·lusió també", ha conclòs Viñas.