ERC de Torroella denuncia una 'puja abusiva' del preu de les escoles bressol

Els preus s’han incrementat un 20%

El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha assegurat que el preu de les llars d'infants municipals s'han incrementat de forma abusiva. Segons Josep Maria Rufí, portaveu d'ERC al municipi: "L’ensenyament públic de qualitat és un dret i una opció de futur. Per tant, cal continuar apostant per les escoles municipals tal com han fet tots els alcaldes i consistoris des de l’inici de la democràcia". Tot i admetre que la situació ve provocada per la davallada de la subvenció de la Generalitat a les escoles bressol, ERC proposa un esforç conjunt entre l’Ajuntament i els pares per continuar donant un servei que s’ha demostrat excel·lent amb els anys. Els republicans qualifiquen de 'vergonyosa' la disminució de l’aportació municipal en uns pressupostos on la despesa corrent del dia a dia augmenta any rere any.

El municipi disposa de dues bressol municipals, una a Torroella, El Petit Montgrí, i l’altra a l’Estartit, Mar i Cel. També un centre privat ofereix aquest servei. L’ensenyament ha estat una aposta històrica dels governs municipals des de la recuperació de la democràcia. Primer amb la creació a l’Estartit de l’escola bressol Mar i Cel, durant molts anys l’única escola bressol pública, i des del 2006, amb la inauguració a la zona escolar municipal, de l’escola bressol El Petit Montgrí. Aquests centres ofereixen 156 places escolars de jornada sencera distribuïdes de la següent manera: 115 places, al Petit Montgrí i 41 places, al Mar i Cel.

D’un finançament aproximadament a terços (33%), en els darrers anys, entre l’Ajuntament, la Generalitat i els pares, s'ha passat a una situació on els progenitors assumeixen un 52% (+20%), la Generalitat un 20% (-13%) i l’Ajuntament un 28% (-5%). A efectes pràctics aquests percentatges provoquen puges d’entre 19 i 27 € segons el servei:

Matí: de 138 € a 165,60 €
Tarda: de 121,20 € a 145,45 €
Matí i tarda: de 166 € a 185 €