Gael Rodríguez pren la vara d'alcalde de Portbou i ja és el batlle més jove d'Europa

Els seus 6 regidors de Sumem per Portbou hi ha votat favor i els tres d'Ara Portbou, en blanc

En candidat a l'alcaldia de Portbou (Alt Empordà) per Sumem per Portbou, Gael Rodríguez, s'ha convertit aquest dissabte en el nou batlle de la localitat. Ho ha fet després d'obtenir 6 regidors dels 9 del ple les darreres eleccions del 28-M.

Amb la presa de la vara, Rodríguez, de només 19 anys, es converteix també en l'alcalde més jove d'Europa. Això, considera, el sotmet a "més pressió" que l'impulsarà a "fer-ho encara millor del que tenia previst".

El ple d'investidura s'ha celebrat a les onze del matí a la sala de plens de l'Ajuntament. Els 6 regidors de Sumem, la formació local del PSC, han votat a favor de proclamar-lo alcalde i els 3 d'Ara Portbou-Junts, la llista encapçalada pel fins ara alcalde Xavier Barranco, hi han votat en blanc.

El fins ara alcalde de Portbou, Xavier Barranco, ha dit durant la seva intervenció que "per respecte als votants i a la llista entrant" no votarien en contra de la candidatura del que a hores d'ara ja és el nou alcalde del municipi, Gael Rodríguez. Per això, els tres vots del seu equip han estat en blanc.

En la mateixa línia, Barranco ha traslladat als assistents que "la decisió dels votants va ser clara i contundent" i ha detallat que des de la formació que encapçala, Ara Portbou, faran una "oposició constructiva i rigorosa", en la que es vetllarà per poder aplicar "totes les parts del programa propi que serien lògiques".

El portaveu de la formació municipal adscrita a Junts ha tancat el seu discurs desitjant sort a la llista que acaba de prendre el govern del municipi i els ha allargat la mà per, segons ha dit, la seva "experiència". Barranco ha perdut aquestes eleccions 4 dels 7 regidors que va obtenir a les urnes el 2019.

Punt i a part

Per la seva banda, el nou alcalde de Portbou, Gael Rodríguez, ha considerat que "toca fer un punt i a part pel canvi que Portbou necessita" i s'ha mostrat convençut que "no es pot fer només entre els 9 regidors del ple" sinó que es necessita la implicació de tothom.

Rodríguez ha destacat també que "el poble s'ha contagiat els últims mesos d'il·lusió". Una il·lusió que, ha dit, que es palpava a la sala de plens de l'Ajuntament de Portbou aquest dissabte en el moment de la seva investidura com a batlle del municipi. El cert és que ja des de quarts d'onze del matí, la sala estava plena a vessar de veïns i veïnes que, en paraules del nou alcalde, han seguit el ple d'investidura "fins i tot des de les escales".

Rodríguez ha dit que convertint-se en alcalde de Portbou, ha fet "realitat un somni" que no s'hagués imaginat quan era petit i ha afegit: "Espero que entre tots compartim el somni de Portbou, aquest somni que ens fa viure desperts". Durant la seva intervenció, també ha agraït els 363 vots que va rebre a les urnes el 28 de maig (un 57% dels participants) i el suport a la gent que forma part del projecte.

L'alcalde més jove d'Europa

Gael Rodríguez s'ha convertit aquest dissabte amb 19 anys en l'alcalde més jove de Catalunya, però també de l'Estat i d'Europa. Les passades eleccions del 28-M van ser les primeres en què podia votar i ho va fer per donar suport a una candidatura pròpia, que l'ha catapultat fins a l'alcaldia de Portbou. El PSC, a través de la formació local Sumem per Portbou, han trencat així l'hegemonia a Portbou que des de fa anys ostentava l'antiga CiU i que l'any 2019 va donar 7 regidors a la formació local de Junts, Ara Portbou.