Masquef (Junts) ofereix un mandat de diàleg i consens a Figueres

El nou alcalde vol fer front als reptes pendents com la neteja, la seguretat o la cohesió social

Jordi Masquef (Junts) ha estat investit alcalde de Figueres (Alt Empordà) aquest matí després d'aconseguir majoria absoluta el passat 28 de maig. El nou batlle, que dona relleu a quatre anys convulsos amb Agnès Lladó (ERC) al capdavant del consistori, ha mostrat el seu compromís de liderar un canvi i recuperar la il·lusió per la ciutat.

Masquef ha llençat un missatge de diàleg i cohesió per fer front als reptes al seu entendre pendents com són la neteja, la seguretat, la cohesió social, l'educació o les infraestructures per fer, entre d'altres.

L'alcalde ha explicat durant la seva investidura que el fet d'obtenir majoria absoluta no li dona "dret a res" però que els fa "responsables de tot", alhora que ha ofert mà estesa a la resta de grups en el que serà un "mandat de diàleg i consens" amb "grans acords de ciutat". La mesa d’edat per a la constitució del ple ha estat formada per Pere Montserrat (21 anys) i Ramon Pastoret (70 anys), ambdós de Junts.

La seguretat, entre les prioritats

Pel que fa als eixos del seu projecte, Masquef ha avançat que la seguretat està entre els prioritaris. Per això, just després del ple ha presidit la primera reunió amb els diferents cossos de seguretat. També, però, ha dit que ha de ser el mandat del "civisme i la neteja, del tercer pavelló, del Casino Menestral, la Sala Edison i la Casa Natal de Dalí, el mandat de la cultura, l'educació, el talent, la formació professional i els projectes universitaris, el mandat en què eliminem els barracons".

D'altra banda, ha dit durant aquests quatre anys volen disminuir els índexs de pobresa i desigualtat i que "la millor manera de fer-hi front és a través de la generació d'activitat econòmica, però també a través de l'educació i el coneixement".

Masquef també ha tingut paraules d'agraïment per a l'exvicaldalde i cap de llista del PSC, Pere Casellas, i l'exalcaldessa i ara regidora d'ERC, Agnès Lladó, a qui ha reconegut "la valentia i el coratge de liderar la ciutat en uns temps difícils" malgrat els "estira i arronses" que han protagonitzat.

Lladó defensa el seu mandat

Per la seva banda, Lladó ha defensat la feina feta pel govern quadripartit que ha liderat, ha dit que han estat uns anys difícils i ha advocat per deixar enrere les desavinences i els retrets. Lladó també ha dit que els "trobaran" en la recerca del consens i la cohesió de Figueres.

Casellas, que també ha defensat la tasca del govern municipal, s'ha aventurat a donar alguns consells a Masquef i l'ha advertit que, malgrat l'àmplia majoria aconseguida, durant els propers quatre anys haurà d'afrontar problemes que res tenen a veure amb la política. També li ha demanat que no negociï amb l'extrema dreta. "A l'extrema dreta se la combat", ha dit en referència al regidor de Vox que ha entrat a l'Ajuntament. 

El cap de llista de la CUP, Xavier Colomer, ha agraït la confiança dipositada en el seu grup –que ha aconseguit mantenir el regidor que va obtenir l'any 2019 amb Guanyem- i ha demanat a l'equip de govern que treballi en pro de la igualtat i la cohesió social. Com Casellas, també ha fet una crida a no normalitzar els "discursos d'odi". "Nosaltres serem un bastió contra el feixisme", ha dit.