''Estupefacció'' a Junts que diu havia pactat amb ERC a Ripoll i aquests s'han desdit

La formació fa una "darrera crida a l'acord"

"Estupefacció" a Junts per Catalunya per la decisió d'ERC, PSC i CUP de trencar negociacions a Ripoll amb la secció local del partit per evitar que governi l'extrema dreta. En un comunicat, els juntaires afirmen que aquest matí hi ha hagut una reunió entre els responsables de la seva secció local i de la d'ERC, acompanyats per membres de la direcció nacional d'ambdós partits, en el marc de la qual s'ha tancat un "acord" per fer un govern entre els dos partits.

Segons Junts, al final de la reunió també ha estat informat el PSC i tant els representants socialistes com republicans han explicat que comunicarien la decisió a la CUP. Cal recordar que Junts ha dit des del primer moment que no entraria a un govern amb els cupaires.

Segons la versió de la direcció nacional de Junts, a la tarda, els responsables del partit a Ripoll han rebut una trucada d'ERC anunciant "que es desdeien de l'acord", que no se sumarien a la proposta i que optarien per fer un govern amb PSC i la CUP, un govern "que no té prou majoria per governar, que pot bloquejar l'Ajuntament i que pot fer que Aliança Catalana acabi tenint l'alcaldia de Ripoll".

Davant d'aquest fet, Junts per Catalunya ha expressat la seva "estupefacció" per la situació creada, ha alertat del "risc" que suposa per a Ripoll una manca d'entesa i ha fet una darrera crida a l'acord per "garantir un govern municipal central, democràtic i favorable a la convivència".