La Fira dels Americanos de Lloret recupera l’ambient indià aquest cap de setmana

Els concerts, mercats i actuacions s'allargaran fins diumenge al vespre

Lloret de Mar (Selva) ja ho té tot a punt per celebrar una nova edició de la Fira dels Americanos. Aquest cap de setmana la vila retorna al seu passat indià després de diverses edicions sense poder-se celebrar degut al context de pandèmia.

El regidor de Promoció Econòmica en funcions, Jordi Orobitg, explica que “és un esdeveniment consolidat molt valorat per la diversitat de propostes que presenta, i que combina la vessant lúdica amb la divulgativa, posant en valor el nostre passat històric i patrimonial de forma atractiva per a tots els públics, i generant un important impacte econòmic a la població”.

La Fira dels Americanos va arrencar ahir amb la conferència inaugural a càrrec de la Doctora en Periodisme i Comunicació, Taté Cabré, sota el títol: ” Els Americanos de Lloret de Mar”.

Avui a la tarda, a les 17h, s’inaugura el mercat indià, i a les 20h ja es podrà gaudir de diferents actuacions de ball amb Dynamo Dance Team, i el concert de Telva Rojas & The Social Club Orquestra. Cantant cubana considerada com “l’hereva del bolero”, i que porta més de 15 anys afincada a Barcelona. Aquesta tarda també tindrà lloc una de les novetats d’aquesta edició que és l’activitat Speakeasy Havana 1952, activitat secreta, que es realitzarà en un lloc secret i efímer, i que només podran gaudir els primers 15 afortunats que s’han inscrit.

El tradicional mercat indià al passeig marítim es trobarà oberta de 10.00h a 22.00h i combina una cinquantena de parades, espais infantils i entreteniment al carrer a càrrec de diferents animacions itinerants, cercaviles musicals, funcions de circ modernista i grups teatralitzats. A més,  es continua apostant també per la vessant divulgativa sobre el llegat indià de la vila amb la visita amb acompanyament musical titulada “L’herència a les Amèriques” que s’organitza al Cementiri Modernista, dissabte i diumenge a les 21h.

Dissabte i diumenge, a la Plaça de la Vila, els visitants també podran gaudir del “Floridita de Lloret”, un espai que recorda la vinculació de Lloret amb el daiquiri i un dels més reconeguts coctelers de tots els temps, el lloretenc Constante Ribalaigua.

Dissabte a les 20.30h i a les 22:00h els concerts de Tumbakin, i de Robin & Su Salsa de Reyes seran els darrers del dia. Tanca l’oferta musical les havaneres a càrrec de Bego Vázquez i Emilio Sánchez, diumenge, a les 19h