Nylstar reprendrà ''en breu'' al rebre una línia de crèdit d'un interessat en la compra

Segons el comitè d'empresa l'adquisició es concretarà en els propers mesos

El comitè d'empresa de Nylstar de Blanes (Selva) assegura que l'empresa reprendrà "en breu" l'activitat productiva gràcies a una línia de crèdit que ha avançat un dels interessats en comprar-ne la unitat productiva.

En un comunicat, afirmen que la compra es concretarà en els propers quatre mesos i que hi ha diversos industrials tèxtils interessats, principalment de països orientals. De moment, però, no n'han transcendit els noms. Des del comitè es mostren satisfets amb la notícia i confien que la compra "vingui de la mà d'un projecte industrial que torni a situar l'antiga SAFA com a punt de referència del sector tèxtil del nylon 6.6 a Europa".

A principis d'any, la tèxtil Nylstar va presentar concurs voluntari de creditors per entrar en liquidació. En paral·lel, amb l'objectiu de buscar alternatives a la liquidació que asseguressin la continuïtat de la fàbrica -i sobretot, permetin mantenir llocs de treball- la Generalitat, l'Ajuntament i els sindicats van crear una taula per reindustrialitzar Nysltar.

Una de les opcions que el comitè d'empresa havia posat sobre la taula era que la Generalitat entrés a l'accionariat de la tèxtil però el secretari d'Empresa, Albert Castellanos, ho va descartar a finals de març.

Nylstar va nèixer l'any 1923, aleshores amb el nom de Societat Anònima de Fibres Artificials (SAFA). La companyia va arribar a donar feina a més de 2.000 treballadors. L'any 2007, però, ja aleshores sota la propietat del grup Nylstar, la tèxtil va entrar en concurs de creditors.

Va ser durant aquest procés quan el grup inversor Praedium la va adquirir per 1,8 MEUR. El propietari del grup, Alfons Cirera, es va convertir en el màxim accionista de la companyia. El 2016, l'empresa va fer un canvi de model productiu i va redirigir-se aleshores cap a la producció de fils especialitzats, i durant la pandèmia, també va llançar al mercat una mascareta amb un nou teixit antiviral.

Durant els darrers anys, l'empresa també s'ha vist marcada per ERO i una progressiva reducció de plantilla, fins arribar als 80 treballadors actuals i al concurs de creditors.