ERC de Sant Feliu de Guíxols s'oposa als pressupostos

Els republicans asseguren que "arriben tard i sóc poc clars en alguns àmbits"

ERC de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) vota en contra d’uns pressupostos municipals al assegurar que aquests "arriben tard" i "volen imposar la construcció d’un pàrquing al Passeig, d’amagat".
 
Pel grup municipal i la secció local d’Esquerra, els pressupostos municipals aprovats el passat dimarts per l’equip de govern, "tot i estar treballats i reconèixer el bon criteri del govern local en  moments molt difícils a nivell nacional i a nivell local i de compartir algunes coses com les de prioritzar emergències socials o no rebaixar les despesa en inversió o collar les despeses en serveis i contractació, arriben amb el defecte que es presenten al més de juny, i  que no venen acompanyats amb elegància, ja que l’oposició no ha pogut col·laborar en la confecció d’aquests", expliquen.
 
ERC ha decidit donar el seu vot negatiu per dos motius principalment. El primer fa referència que en un pressupost de gairebé 28 milions d’euros, el contracte d’escombraries que és de més de 4 milions i que suposa a la ciutat una despesa superior als  10.000 € al dia, cada dia de l’any, "són molts diners per tenir una ciutat que no està neta". Amb tot, consideren que el contracte s'ha de complir però que pagant aquesta quantitat el govern "té l’obligació de pressionar a l’empresa gestora del contracte d’escombraries perquè compleixi".

El portaveu del grup municipal d’ERC, Jordi Vilà, també va demanar que es convoqui la comissió de seguiment sobre el tema de la neteja dels carrers, una comissió que fa 2 anys que els republicans demanen que es convoqui.
 
ERC Guíxols també s’oposa als pressupostos "per la poca transparència en la partida que hi ha en el capítol d’inversions sobre la confecció d’un estudi de viabilitat de l’aparcament subterrani". Segons Vilà, "això en realitat no és un estudi de viabilitat, sinó un avantprojecte per fer un aparcament al Passeig, fer un aparcament a la ciutat és important, però no ha de ser necessàriament al Passeig", i afegeix que  "aquest estudi no surt a la memòria d’alcaldia i que en els pressupostos aquest tema estigui amagat quan en realitat té un preu de 50.000€, és sospitós".